in

S-a găsit metoda prin care românii din străinătate pot plăti taxe și impozite în România
Poșta Română a anunțat dezvoltarea unei soluții informatice care să faciliteze, prin intermediul paginii web a companiei, plata online de către românii din țară și din străinătate a taxe lor, impozitelor, amenzilor și a altor contribuții, prin intermediul unui mandat electronic.

În acest sens, operatorul poștal a inițiat demersuri către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a solicita o modalitate de interogare a nomenclatoarelor conturilor IBAN de trezorerie în care să fie virate sumele încasate.

„Având în vedere articolul 163 din Legea 207/2015, aliniatul 11, litera c) care prevede că: «În cazul mandatelor poștale transmise de unitățile poștale în sistem electronic, momentul plății este data poștei, astfel cum este aceasta transmisă prin sistemul electronic către Trezoreria Statului, potrivit normelor metodologice aprobate prin ordin comun al ministrului Comunicațiilor și al ministrului Finanțelor Publice», Ministerul Finanțelor Publice a solicitat constituirea unui grup de lucru comun pentru legiferarea unui sistem de transmitere electronică a mandatelor poștale și dematerializarea fluxurilor informaționale care creează premisele implementării de către Poșta Română a unui produs universal prin intermediul căruia plătitorii au posibilitatea achitării oricăror categorii de impozite, taxe, contribuții, etc”, a transmis compania.

Membrii grupului de lucru au fost comunicați către Ministerul Comunicațiilor, urmând ca ulterior să fie stabilită data pentru inițierea discuțiilor în cadrul grupului, se mai arată în răspunsul Poștei.

Ministerul Finanțelor urmează să comunice o dată pentru această întâlnire, în perioada imediat următoare, după finalizarea lansării Programului Tezaur pentru vânzarea titlurilor de stat prin intermediul subunităților poștale”, se precizează în răspuns. Cu afaceri de peste un miliard de lei, Poșta Română este cel mai mare jucător local de profil, cu o rețea de 5.600 de unități teritoriale și peste 24.000 de angajați. Acționarii companiei sunt Ministerul Comunicațiilor – 93,52% și Fondul Proprietatea – 6,48%.

Sursa: profit.ro

Un deputat de diaspora cere reintroducerea taxelor consulare
S-a stins și ultima speranță a britanicilor pro-UE. Legea Brexit a fost promulgate de Regina Elisabeta II

Încă un accident cu un microbuz românesc în Ungaria. Opt români răniți, doi grav