Menu
in

Țările europene, îngrijorate de rata mică de vaccinare din România: „Spitalele sunt pline, românii nu se vaccinează”

Cu cea de-a doua cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, România se pregătește pentru al patrulea val al pandemiei cu spitalele care sunt pline deja, scrie Reuters.

„M-am gândit că dacă reușesc să trec prin trei valuri fără să mă infectez, pot să trec prin al patrulea fără vaccin”, a spus o femeie de 55 de ani internată în stare gravă cu COVID.

În timp ce Uniunea Europeană a vaccinat 72% din populația adultă în ansamblu, România a reușit să vaccineze doar 34%, din cauza neîncrederii în instituțiile statului, campaniile de dezinformare, infrastructura rurală deficitară și educația slabă cu privire la vaccinuri.

Guvernul, care a ușurat restricțiile în ciuda numărului redus de imunizați, a ratat obiectivul de a vaccina 10 milioane de oameni până în septembrie, România având puțin peste 5 milioane de vaccinați. Aproximativ 40% din personalul medical și școlar nu a fost vaccinat, iar oficialii nu au introdus obligativitatea vaccinării pentru această categorie.

O româncă s-a întors din Irlanda și a murit imediat de COVID în România

Miercuri, 22 sepotembrie, România mai avea la dispoziție doar 32 de paturi la terapie intensivă și se lupta să adauge mai multe din cauza lipsei de personal.

Ratele zilnice de infectare se apropie de un nivel record de peste 10.000, iar oficialii din domeniul sănătății publice au estimat că România ar putea înregistra 15.000-20.000 de noi cazuri zilnice în octombrie.

Spitalele sunt pline, se încearcă amenajarea de unități mobile

În București, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta încearcă să amenajeze o unitate mobilă de terapie intensivă.

„În acest moment avem probleme mari în instalarea acestor paturi, pentru că nu putem lucra fără personal”, a spus managerul.

Morga institutului este, de asemenea, la capacitate și se caută să se închirieze congelatoare, a spus ea.

Restricțiile sunt reintroduse în orașe și sate cu un număr mare de cazuri. Școlile încep să funcționeze din ce în ce mai mult online.

Acum, oficialii intenționează să trimită unități mobile de vaccinare în școli și au introdus o loterie cu premii în numerar pentru a spori vaccinările.

„Ceea ce este esențial este să putem oferi asistență medicală de specialitate celor care au nevoie de ea. Resursa umană este cea care ne limitează”, a spus viceministrul sănătății, Andrei Baciu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version