in

O româncă s-a întors din Irlanda și a murit imediat de COVID în România

O femeie de 49 de ani originară din comuna bistriţeană Maieru, venită recent în ţară din Irlanda împreună cu soţul, a decedat la domiciliu. Medicii au stabilit drept cauză a decesului boala COVID-19.

Diagnosticul a fost pus vineri, 13 august, în urma autopsiei, având în vedere că femeia nu a apelat la ajutor medical, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, scrie Adevărul.

Decesul a survenit pe 11 august, iar două zile mai târziu autorităţile bistriţene au anunţat că există un nou deces al unui pacient cu COVID-19 din judeţ, cel de-al 623-lea de la debutul pandemiei.

Şefa DSP Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a explicat că, la data la care femeia a venit în ţară, împreună cu soţul, Irlanda se afla încă pe lista ţărilor din zona verde, astfel că cei doi, care nu erau vaccinaţi împotriva COVID-19, nu au necesitat plasarea în carantină.

VIDEO – Antivaccinist din Anglia, bucuros că s-a infectat cu coronavirus, a murit de Covid-19

“Este o persoană care a venit în ţară, în 20 iulie, din Irlanda, împreună cu soţul. În perioada aceea, Irlanda era în verde şi după aceea s-a transformat în alte culori. Femeia nu avea nicio restricţie. (…)


După câteva zile au apărut simptome la soţ, dar nu au făcut nimic, absolut nimic: nu au consultat medic, nu au luat medicamente, nu s-au testat – nimic.

Bogdan Stanoevici, fost ministru al Românilor de Pretutindeni, a murit de Covid

După alte vreo două-trei zile de la soţ, au apărut simptomele soţiei, tot aşa, fără să ia nicio măsură. Şi atât de rapid au mers la ea, încât a decedat la domiciliu.

Nu avea boli cunoscute, nu i-au găsit nimic nici la autopsie.

Ducând-o la autopsie, au găsit plămânii transformaţi sugestiv pentru COVID.

S-a făcut testul imediat la Medicină Legală şi a ieşit pozitiv”, a declarat Anca Andriţoiu.

A doua zi după decesul femeii, soţul acesteia a început să se simtă tot mai rău şi a chemat Ambulanţa.

Medic din Londra: Un pacient infectat cu COVID a murit în timp ce vorbea la telefon cu soția sa

La spital s-a confirmat că şi el era infectat cu SARS-CoV-2, astfel că a fost internat. În urma declanşării anchetei epidemiologice, mai multe rude ale familiei revenite din Irlanda au fost plasate în carantină.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]

Se trage în Londra ca în Vestul Sălbatic, două incidente majore în numai câteva zile

Transporta în Anglia un document FALS într-un plic, șofer de autocar prins la graniță