in

Turiştii străini, tot mai nemulțumiți de România: «Sunt gropi multe, iar oamenii aruncă gunoi din mașini pe jos»

Drumurile pline de gropi, serviciile de proastă calitate și taximetriștii certați cu bunul simț au început să-i alunge pe turiștii străinii care vor să viziteze România, relatează Ştirile Pro TV.

În primele cinci luni, numărul lor a scăzut cu șase procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe lista zonelor neprietenoase cu oaspeții străini sunt și câteva stațiuni de la munte.

Străinii care ajung la munte iau contact cu realitatea dură de la noi de cum coboară din tren, în gara din Brașov. Nu există panouri informative care să îi îndrume spre locurile de vizitat, iar la ieșire unii taximetriști îi pândesc să îi stoarcă de bani. Au tarife speciale pentru străini care ajung adesea să plătească și de trei ori mai mult pentru o cursă. Autobuzele care merg spre zonele turistice nu le oferă însă străinilor confortul pe care și-l doresc.

Turistă străină: “Cu autobuzul a fost groaznic, nu e aer condiționat, nu am putut să respir și a trebuit să dorm ca să treacă timpul mai repede. A fost groaznic pentru mine.”

Turist străin: ”În România sunt gropi multe, iar oamenii aruncă gunoi din mașini pe jos. Nici nu respectă regulile de circulație. Aici în autogară era să ma lovească un autobuz. ”

Chiar și plimbările pe munte pot fi o provocare pentru cei care nu vorbesc româna, pentru că nu există o descriere a traseelor. În Bușteni, de pildă, nu sunt panouri informative. Deloc. În limba engleză, cu atât mai puţin.

Străinii s-au plâns și că trebuie să aștepte mult până să urce în telecabina, iar când ajung pe creste văd peisajul printre gunoaie.

Turist străin: “Am văzut multe gunoaie aruncate în râuri. Chiar acum citeam review-rile și sunt multe negative, despre servicii mai ales. Dar cred că merită pentru ce vom găsi sus.”

În primele cinci luni ale anului au vizitat România aproximativ 920.000 de străini, cu 60.000 mai puțini față de aceeași perioadă a anului trecut. Peste 60 la sută dintre ei au ajuns însă în interes de serviciu și doar 40 la sută pentru relaxare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mircea Badea, încă un atac la diaspora: „Cetățenii de categoria I sunt în diaspora”

Săptămână de foc în Londra: Se anunță temperaturi de peste 33 de grade Celsius