in

Un român întors în țară din Marea Britanie este cercetat penal. A declarat la graniță că venea din Austria ca să scape de izolare


Un bărbat din județul Satu Mare este cercetat penal după ce a declarat autorităților de la graniță că vine din Austria și nu din Marea Britanie, așa cum era de fapt.

A făcut fals în declarații pentru a scăpa de izolarea la domiciliu, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.  

„Organele de politie din cadrul Secției 9 Politie Rurală Negrești Oaş – Post de Politie Racşa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul P.T.F. s-a prezentat la Punctul de trecere al frontierei Petea cu intenția de a intra în ţară, unde a declarat în fals autorităților că vine din Austria, cu scopul de a se sustrage de la măsura izolării la domiciliu, el venind din Marea Britanie, nerespectând măsura impusă cu scopul de a preveni și combate răspândirea virusului SARS-COV-2“, se precizează în comunicatul menționat.

Dosarul penal este instrumentat de către polițiștii postului de politie Racşa, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș.

Unei românce i s-a refuzat accesul în Marea Britanie. Polițiștii de frontieră au trimis-o acasă
Institutul britanic de Statistică: Covid-19 este mai mare în rândul cetățenilor care se declară musulmani, evrei sau hinduși, decât în rândul creștinilor

Blue Air a introdus 2 noi zboruri din Luton, pasagerii trebuie să stea 14 zile în izolare