in

Lăsat fără Chelsea, Roman Abramovici a cumpărat altă echipă de fotbal, în Turcia

Abramovici a cumpărat o echipă în Turcia. Sancționat pentru legăturile sale cu Vladimir Putin, Roman Abramovici a fost nevoit să scoată Chelsea la vânzare pe 2 martie.

Roman Abramovici a cumparat o echipa in Turcia

Abramovici a cumpărat o echipă în Turcia

Între timp, oligarhul rus a cumpărat un alt club, în Turcia, relatează digisport.ro. Abramovich a devenit patronul clubului Goztepe.

Anunțul oficial privind achiziția clubului ar urma să se facă în scurt timp.

Goztepe se află în acest moment pe locul 18, din 20 de echipe, în prima ligă din Turcia și are un lot de 30 de jucători, în valoare totală de 28,95 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Goztepe este o echipă de tradiție în Turcia, cu o vechime de 96 de ani. A fost campioană o singură dată, în 1950 și mai are în palmares două Cupe ale Turciei și o Supercupă. Echipa joacă pe un stadion de 20.040 de locuri, inaugurat în 2017.

Cere 3,5 miliarde de euro pe echipa Chelsea

La începutul lunii martie, Roman Abramovici a anunțat că vinde Chelsea, echipă pe care o deține din 2003. Cel care va deveni proprietar va trebui să achite 3,5 miliarde de euro către Roman Abramovich, care și-a delegat atribuțiile și nu mai conduce clubul, imediat după ce Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina.

Împrumută bani ca să poată trăi: „Cere câte un milion de dolari”

Potrivit New York Post, Abramovici și-a implorat prietenii de la Hollywood și brokerii americani să îi împrumute fiecare câte un milion de dolari pentru a se menține pe linia de plutire, în timp ce activele sale sunt înghețate de autoritățile din țări occidentale.

Numai personalul angajat îl costă 750.000 de dolari pe săptămână, scrie ziarul american.

„Roman le cere unora dintre cei mai apropiați prieteni influenți ai săi să îl împrumute 1 milion de dolari. El spune că nu a ratat niciodată plata salariilor pentru personalul său, care este de 750.000 de dolari pe săptămână, iar cu activele sale înghețate, nu-și poate plăti oamenii. A contactat producătorul și regizorul hollywoodian Brett Ratner și familia Rothschild, printre mulți alții, pentru bani, dar – deși aceștia sunt buni prieteni cu Roman – nu au fost de acord să-i dea bani, pentru că fie nu au atât de mult în numerar lichid, fie, mai probabil, nu este clar care sunt repercusiunile în conformitate cu legislația internațională.”, spune o sursă citată de New York Post.

Abramovici, 55 ani, avea o avere netă de 14,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, la începutul lunii martie, după invazia Rusiei în Ucraina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

violator din Europa de Est cautat la Londra

Violator „din Europa de Est” căutat la Londra, poliția cere informații populației

un mare actor american

Un mare actor american, surprins la cumpărături în UK, într-un supermarket Morrisons