in

Alegătorii britanici nu regretă că au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Alegătorii britanici nu regretă că au votat pentru Brexit şi nu doresc un al doilea referendum, a declarat expertul în sondaje John Curtice, care a prezentat rezultatele unui studiu, scrie Hotnews, potrivit AFP.

Curtice a analizat o serie de sondaje realizate după referendumul din 23 iunie, unde circa 52% dintre britanici au votat pentru Brexit. “Rămânem divizaţi la trei luni după, părerile nu s-au schimbat”, a spus acesta.

Întrebată ce aşteaptă de la Brexit, o largă majoritate a britanicilor a menţionat stoparea contribuţiei financiare către Bruxelles şi sfârşitul libertăţii de circulaţie, dar menţinerea în piaţa unică.

John Curtice a observat de asemenea o “deschidere netă spre compromis” o majoritate dorind un acces larg la piaţă unică “păstrând însă un anumit control asupra imigraţiei”.

Guvernul premierului Theresa May este divizat între partizanii unui Brexit “dur”, cu o ieşire din piaţă unică şi sfârşitul libertăţii de circulaţie, şi cei care doresc un model intermediar, cu legături mai strânse, dar al cărui conţinut urmează să fie definit.

May urmează să lanseze procesul de divorţ, dar nu înainte de anul viitor, deschizând astfel negocieri care pot dura până la doi ani.Foto: Reuters

CITITI MAI MULT:

O româncă din UK despre consecinţele Brexit: „îmi este ruşine să recunosc, dar acum evit să mai vorbesc română în public”

Brexitul va lovi puternic în băncile britanice. Londra ar putea să își piardă poziția de capitală financiară

Sfidarea Brexitului! Diplomat britanic, nominalizat pentru funcția de COMISAR pentru Securitate în UE

Brexit pe blat! Ministrul Davis: „Nu vor fi detalii cu privire la ieșirea din UE”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ştii de unde provine numele tău de familie? Poţi afla pe site-ul conceput de un inginer român

Chimsexul, o nouă metodă de a face sex, face ravagii printre tinerii din Londra