in

Data lansării bancnotelor cu Regele Charles a fost confirmată de Banca Angliei

Monarhul va fi inclus pe toate bancnotele din polimer de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline. Noile bancnote cu regele Carol al III-lea vor fi lansate în doar câteva luni. Banca Angliei a transmis că acestea vor fi lansate pe 5 iunie a acestui an.

Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea dezvăluite de Banca Angliei, când intră în circulație

Noile bancnote cu regele Carol al III-lea

Un portret al Regelui va fi prezentat pe toate bancnotele polimerice de 5 GBP, 10 GBP, 20 GBP și 50 GBP. Bancnotele mai vechi cu o poză a regretatei Regine vor rămâne în continuare mijloc legal de plată.

Mai sunt încă la populație miliarde de lire sterline în bancnote de hârtie, de 20 și 50, care nu mai pot fi folosite

Noile bancnote cu regele Carol al III-lea – Oamenii vor putea schimba un număr limitat de bancnote mai vechi cu bancnote noi cu Regele Charles prin intermediul Băncii Angliei pentru o scurtă perioadă de timp, începând cu 5 iunie. O serie de licitații caritabile de bancnote cu numere de serie mici vor avea loc, de asemenea, în timpul verii la Spink & Son, banii strânși fiind donați unor organizații de caritate, relatează The Mirror.

Vorbind înainte ca bancnotele să fie dezvăluite, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat: „Sunt foarte mândru că Banca lansează designul noilor noastre bancnote, care vor purta portretul regelui Carol al III-lea. Acesta este un moment important, în calitate de rege este doar al doilea monarh care apare pe bancnotele noastre.”

„Oamenii vor putea folosi aceste noi bancnote pe măsură ce vor intra în circulație în 2024”. Primele monede care îl prezintă pe Regele Carol al III-lea au intrat în circulație de Monetăria Regală în decembrie 2022. Portretul Regelui apare pe monede de 50 penny, iar reversul comemorând viața și moștenirea Reginei Elisabeta a II-a.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Creștere uriașă a taxelor locale în Anglia

Creștere uriașă a taxelor locale în Anglia, council tax explodează: „103 lire sterline în plus din aprilie”

Un londonez închis într-o închisoare din România denunță condițiile inumane de detenție: „Un coșmar”