in

Cresc ratele la creditele ipotecare în Marea Britanie – ce  înseamnă aceasta pentru proprietarii de case?

Cresc ratele la creditele ipotecare – Este posibil ca proprietarii de case din Marea Britanie să fi simțit îngrijorare în ultimele zile, deoarece mai multe bănci importante au anunțat creșteri ale ratelor dobânzilor ipotecare la locuințe. Decizia vine ca răspuns la schimbarea aşteptărilor cu privire la politica Băncii Angliei, care acum se aşteaptă să nu reducă rata dobânzii cheie la fel de repede sau la fel de frecvent cum se aştepta anterior.

Cresc ratele la creditele ipotecare – Ce bănci majorează dobânzile?

Barclays, HSBC și NatWest sunt liderii de piață care au decis să mărească costurile unor oferte de credit ipotecar cu rată fixă ​​de marțea viitoare, potrivit This is Money.

Aceasta este a doua astfel de mișcare a Barclays în ultimele șapte zile, de data aceasta reprezentând o mărire de 0,1% într-o gamă largă de produse ipotecare.

NatWest a anunțat creșteri de 0,1% pentru ofertele selectate de doi și cinci ani pentru clienții existenți.

De asemenea, HSBC a anunțat majorările, care vor intra în vigoare marți, deși detaliile acestor modificări nu au fost clarificate.

Ce alte instituții măresc dobânzile?

Cresc ratele la creditele ipotecare – Nu doar băncile mari fac schimbări. Asociațiile de locuințe precum Leeds Building Society au anunțat, de asemenea, creșteri ale ratei dobânzii de până la 0,2% la produsele selectate, atât pentru clienții noi, cât și pentru cei existenți.

Co-op va crește ratele dobânzilor la unele dintre ofertele sale fixe la 0,41% de luni, în timp ce va reduce ratele dobânzilor la alte produse cu 0,07%.

Marea Britanie introduce schimbări uriașe pentru călători

Implicații pentru deținătorii de împrumuturi

Potrivit datelor de pe site-ul financiar Moneyfacts, rata ipotecară fixă ​​medie pe doi ani este în prezent de 5,82%, iar rata fixă ​​medie pe cinci ani este de 5,40%.

Brokerul Justin Moy de la EHF Mortgages a remarcat că, deși o creștere de 0,1% poate să nu pară semnificativă pentru cei cu împrumuturi mai mici, proprietarii de case cu datorii mai mari, cum ar fi 300.000 de lire sterline, vor simți cu siguranță diferența.

„Pentru cineva care ia un împrumut de 300.000 de lire sterline, aceasta înseamnă o creștere a costurilor de 4.500 de lire sterline în cinci ani”, explică Moy. Aceste creșteri ar putea cauza „o mulțime de probleme” atât pentru debitori, cât și pentru brokeri.

Cresc ratele la creditele ipotecare – Impactul evenimentelor globale

Datele recente despre inflație, care au arătat că prețurile cresc mai încet decât se aștepta, și evenimentele din Statele Unite, unde și inflația scade mai lent decât se aștepta, au împovărat piețele globale. Această întârziere a reducerilor așteptate ale ratei dobânzii în SUA se răsfrânge și în Marea Britanie, ducând la creșterea costurilor creditării ipotecare .

Potrivit lui Jeremy Hunt, ministrul de finanțe, care a vorbit la întâlnirea de primăvară a Fondului Monetar Internațional, „ceea ce se întâmplă în SUA are un impact direct asupra Regatului Unit”.
Persoanele care intenționează să contracteze un credit ipotecar ar trebui să fie conștienți de faptul că tendințele actuale ale pieței pot crește costul creditelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.4]

Publicațiile europene din Marea Britanie se unesc într-o campanie de informare despre alegerile parlamentare europene

violenta scoli uk

Situație alarmantă: doar doi din cinci elevi din Anglia se simt mereu în siguranță la școală