in

Situație alarmantă: doar doi din cinci elevi din Anglia se simt mereu în siguranță la școală

Doar doi din cinci copii din Anglia spun că se simt întotdeauna în siguranță la școală, potrivit unui sondaj guvernamental, iar profesori din toată Marea Britanie au declarat pentru The Guardian că au văzut cum comportamentul elevilor s-a deteriorat în ultimii doi ani.
>>> Femeie violată în grup de trei români din estul Londrei care au luat-o în mașină în timp ce mergea singură prin Cambridge

Doar doi din cinci elevi din Anglia se simt mereu în siguranță la școală

Profesorii au spus că violența și abuzurile îndreptate împotriva personalului școlar și a altor elevi au crescut, alături de manifestările de homofobie, rasism și sexism, femeile în special fiind cele care au fost cele mai afectate de remarcile sexuale agresive.

În timp ce incidentele violente cu arme în școli rămân extrem de rare, sondajul realizat pentru Departamentul pentru Educație (DfE) a constatat diferențe semnificative între opiniile directorilor de școli, ale profesorilor de clasă, ale elevilor și ale părinților cu privire la comportamentul școlar, mai scrie The Guardian.

Întrebați cât de des se simt în siguranță la școală, doar 39% dintre elevi au declarat că s-au simțit în siguranță în fiecare zi din săptămâna precedentă. În schimb, 69% dintre directorii de școli și cadrele didactice superioare au declarat că școala lor s-a simțit în siguranță în fiecare zi.
>>> Cresc ratele la creditele ipotecare în Marea Britanie – ce  înseamnă aceasta pentru proprietarii de case?

În mod similar, 35% dintre directorii de școli secundare au declarat că școala lor a fost “calmă și ordonată” în fiecare zi din săptămâna precedentă, dar numai 16% dintre profesorii de liceu și 13% dintre elevi au fost de acord, toate răspunsurile fiind mai mici decât cele înregistrate în sondajul DfE din 2022.

Sondajul a arătat, de asemenea, că părinții au devenit mai puțin favorabili politicilor de comportament școlar, 24% din personalul din școlile secundare afirmând că părinții nu au fost de acord cu regulile școlii lor, față de 20% în 2022.

Ce spun profesorii

Un profesor din Lincolnshire, care predă de mai bine de 20 de ani, a spus: “Creșterea comportamentului agresiv și sfidător este fără precedent. Elevi de numai opt ani folosesc un limbaj abuziv, amenință fizic personalul, aruncă cu obiecte în colegi și își tratează colegii și personalul în mod îngrozitor.

“Personal, am constatat că nivelul meu de stres a crescut vertiginos și [aceasta] m-a determinat să mă gândesc dacă mai pot continua în cariera mea actuală.”

Profesorul a dat vina pe reducerile de fonduri și pe pandemia de Covidie pentru reducerea sprijinului disponibil pentru cei mai vulnerabili copii. “În mod normal, elevii cu astfel de nevoi extreme ar trebui să se afle într-o unitate de sprijin pentru comportamentul elevilor, dar din cauza reducerilor nu mai există locuri”, a spus aceasta.

Un profesor de la o clasă de primire din estul Londrei a declarat: “Anul trecut am fost agresată fizic de un copil în fiecare zi. Am fost mușcată, lovită, pălmuită, am primit scaune și mese aruncate prin cameră. Din păcate, acest comportament este, de asemenea, întâlnit, într-o măsură mai mică, la atât de mulți copii. Aceștia încep școala cu un nivel foarte scăzut de reglare emoțională, nefiind capabili să își exprime sentimentele în mod corespunzător, așa că au crize de nervi constante.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Cresc ratele la creditele ipotecare în Marea Britanie – ce  înseamnă aceasta pentru proprietarii de case?

Alegeri Parlamentare Europene

Informații generale despre alegerile pentru Parlamentul European