Menu
in

Criza coronavirus în UK: Pub-urile cer să li se permită să livreze la domiciliu. Magazinele de cartier cu licență pentru alcool (off-licence), incluse în lista celor esențiale

Berăriile și pub-urile fac presiuni la guvernul britanic pentru a avea permisiunea de a lansa servicii de livrare a alcoolului la domiciliu, după ce magazinele cu licență pentru alcool (off-licence) au fost desemnate „afaceri esențiale” autorizate să rămână deschise în timpul blocării cauzate de pandemia de coronavirus.

Cele mai multe berării – și unele pub-uri – pot vinde băutură doar în interior, deoarece nu au o licență care le permite să servească clienții pentru acasă.

Dacă guvernul le-ar acorda permisiunea temporară în acest sens, toate pub-urile, barurile și fabricile de bere s-ar putea comporta precum magazinele, fie livrând băuturi, fie permițând clienților să le ridice, scrie The Guardian.

Până acum însă, guvernul a refuzat astfel de solicitări.

Industria modei se reprofilează: confecționează măști de protecție

Serviciul de comandă livrare la domiciliu a alimentelor, Deliveroo, a anunțat că poate ajuta pub-urile și berăriile să ducă alcool persoanelor blocate în case.

Patronul unui lanț de pub-uri din Marea Britanie, Tim Martin, criticat pentru faptul că a spus că riscul răspândirii coronavirusului în pub-uri este redus, a declarat că ar saluta o astfel de inițiativă.

„Mi se pare o idee bună”, a spus Martin, care are 870 de pub-uri, multe dintre ele având deja licență pentru a vinde alcool în afara localurilor.

În afara magazinelor „off-licence” se vor alătura listei de afaceri esențiale supermarketuri, farmacii, bănci și benzinării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version