in

Criza coronavirus în UK: Pub-urile cer să li se permită să livreze la domiciliu. Magazinele de cartier cu licență pentru alcool (off-licence), incluse în lista celor esențiale

Berăriile și pub-urile fac presiuni la guvernul britanic pentru a avea permisiunea de a lansa servicii de livrare a alcoolului la domiciliu, după ce magazinele cu licență pentru alcool (off-licence) au fost desemnate „afaceri esențiale” autorizate să rămână deschise în timpul blocării cauzate de pandemia de coronavirus.

Cele mai multe berării – și unele pub-uri – pot vinde băutură doar în interior, deoarece nu au o licență care le permite să servească clienții pentru acasă.

Dacă guvernul le-ar acorda permisiunea temporară în acest sens, toate pub-urile, barurile și fabricile de bere s-ar putea comporta precum magazinele, fie livrând băuturi, fie permițând clienților să le ridice, scrie The Guardian.

Până acum însă, guvernul a refuzat astfel de solicitări.

Industria modei se reprofilează: confecționează măști de protecție

Serviciul de comandă livrare la domiciliu a alimentelor, Deliveroo, a anunțat că poate ajuta pub-urile și berăriile să ducă alcool persoanelor blocate în case.

Patronul unui lanț de pub-uri din Marea Britanie, Tim Martin, criticat pentru faptul că a spus că riscul răspândirii coronavirusului în pub-uri este redus, a declarat că ar saluta o astfel de inițiativă.

„Mi se pare o idee bună”, a spus Martin, care are 870 de pub-uri, multe dintre ele având deja licență pentru a vinde alcool în afara localurilor.

În afara magazinelor „off-licence” se vor alătura listei de afaceri esențiale supermarketuri, farmacii, bănci și benzinării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus: Marea Britanie va pune la dispoziție kituri prin care să vă testați acasă în doar 15 minute

Tânără de 21 de ani, fără probleme de sănătate, ucisă de coronavirus în Marea Britanie