Menu
in ,

Daily Mail: „A început «raționalizarea» ventilatoarelor în Marea Britanie. Doar pacienții cu «șanse rezonabile» sunt conectați la aparate

În Marea Britanie ar fi început „raționalizarea” ventilatoarelor pentru cei afectați de COVID-19, numai pacienții cu „șase rezonabile” de supraviețuire fiind puși la aparate la un spital din Londra, scrie Daily Mail.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care numărul morților cauzate de coronavirus în Marea Britanie a crescut cu încă 209, de la 1.019, vineri, la 1.228, sâmbătă, 29 martie. În același timp, numărul persoanelor infectate a ajuns la 19.522, potrivit guvernului britanic.

Aparatele folosite pentru menținerea respirației pacienților sunt restricționate din motive medicale, nu din lipsa capacității, a declarat pentru The Telegraph un reprezentant al Imperial College Healthcare NHS Trust.

Un consultant senior a spus: „Pe măsură ce aflăm mai multe despre boală, suntem mult mai atenți la ce pacienți sunt considerați că au nevoie de îngrijire imediată. În perioadele normale oferim majorității oamenilor beneficiul îndoielii. Asta s-a schimbat.”

Cea mai bătrână victimă a coronavirusului în Marea Britanie: 108 ani, supraviețuitoare a două războaie și a epidemiei de gripă spaniolă

„În cazul acestei infecții oamenii au nevoie să stea câteva săptămâni pe un ventilator, așa că, având în vedere resursele utilizate pentru o perioadă atât de lungă de timp, trebuie să fim siguri că persoana respectivă se va recupera. Întârzierea morții pentru două sau trei săptămâni nu este un lucru potrivit pentru ei sau pentru societate”, a mai declarat acesta.

Un purtător de cuvânt al NHS a spus: „Există sute de paturi de îngrijire disponibile la Londra și mii în restul țării, astfel încât orice pacient care ar beneficia ar putea primi îngrijirea de care are nevoie.”

Marea majoritate a cazurilor și deceselor din cauza COVID-19 sunt în Anglia, cu 190 de morți cu vârste cuprinse între 39 și 105. Toți, cu excepția a patru, cu vârste cuprinse între 57 și 87 de ani, aveau și alte probleme de sănătate.

Stăm bine. România, pe loc fruntaş în Europa la locurile de terapie intensivă, alături de Germania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version