in

„Deșerturi bancare” în Marea Britanie: cresc zonele fără nicio bancă, 6.000 s-au închis în ultimii ani„Deșerturi bancare” în Marea Britanie: sunt zone în care toate băncile s-au închis definitiv. Numărul sucursalelor băncilor din Marea Britanie care și-au închis porțile în ultimii nouă ani depășește 6.000 astăzi, potrivit organizației de consumatori „Which?”.

Peste 30 de zone din Marea Britanie vor deveni „deșerturi bancare” în care nicio sucursală bancară nu rămâne deschisă până la sfârșitul acestui an.

„Deșerturi bancare” în Marea Britanie

Numărul sucursalelor băncilor din Marea Britanie care și-au închis porțile în ultimii nouă ani depășește 6.000 astăzi, potrivit „Which?”. Grupul de consumatori a spus că reperul evidențiază impactul pe care l-a avut această „avalanșă” de închideri asupra străzilor comerciale și nevoia de a oferi servicii de înlocuire pentru milioane de oameni care se bazează pe ele.

Valul de închideri înseamnă că 33 de circumscripții parlamentare fie nu mai au nicio sucursală a vreunei bănci acum, fie își vor pierde ultima bancă înainte de sfârșitul acestui an. Astfel nu vor mai fi bănci pentru a deservi o populație de 121.000 de oameni în Mid Bedfordshire, 117.000 în Dagenham și Rainham și 117.000 în Erith și Thamesmead.

În total, peste trei milioane de oameni nu vor avea nicio bancă în apropierea locului unde locuiesc până la sfârșitul anului.

Acest lucru înseamnă închiderea a peste 60% din rețeaua de sucursale bancare față de 2015. Barclays a închis 1.217 sucursale, Grupul NatWest, care cuprinde NatWest, Royal Bank of Scotland și Ulster Bank, a închis 1.360 de sucursale, iar Lloyds Banking Group, format din Lloyds Bank, Halifax și Bank of Scotland, a închis 1.146 de site-uri, a declarat grupul de consumatori.

Which? a spus că 200 de închideri de către diverse bănci sunt deja programate pentru restul anului 2024. În prezent, încă 24 de închideri de sucursale bancare au fost programate pentru 2025, deși se preconizează că mai multe vor fi anunțate la sfârșitul acestui an și următorul, a adăugat acesta, scrie Daily Mirror.

Sfârșitul anului fiscal

În timp ce milioane de consumatori au făcut trecerea la banca digitală, rămâne un număr semnificativ de oameni care nu sunt încă pregătiți sau dispuși să facă acest salt, subliniind nevoia de alternative accesibile. Există diverse inițiative pentru a ajuta la acoperirea lacunelor în rețeaua de acces la numerar, pe măsură ce sucursalele băncilor se închid.

Sam Richardson, redactor adjunct al revistei Which? Money, a declarat: „Această etapă de închidere a peste 6.000 de sucursale bancare în doar nouă ani subliniază schimbarea seismică care a avut loc în ceea ce privește obiceiurile noastre bancare și caracterul străzii comerciale britanice.

Deși unii s-ar putea să observe cu greu închiderea sucursalei locale, deoarece trec fără probleme la serviciile bancare online, pentru alții care se bazează pe servicii față în față, impactul poate fi dezastruos. Nu este vorba despre oprirea completă a închiderilor, ci despre asigurarea faptului că serviciile bancare esențiale rămân accesibile celor care încă se bazează pe ele.”

Un purtător de cuvânt al asociației comerciale UK Finance a declarat: „Un număr din ce în ce mai mare de oameni folosesc serviciile bancare telefonice, mobile și prin internet și mai puțini oameni vizitează sucursalele băncilor în mod regulat. Echilibrarea acestei schimbări în modul în care operam banca înseamnă că firmele trebuie să ia decizii dificile cu privire la menținerea sucursalelor lor.

Industria a investit masiv în servicii alternative, inclusiv în mii de oficii poștale în care oamenii își pot desfășura o mare parte din activitățile bancare de zi cu zi. Pe lângă aceasta, industria lucrează la lansarea unor centre bancare partajate pentru a reuni diferite firme pentru a-și sprijini clienții.

Există, de asemenea, investiții semnificative în curs de desfășurare pentru a asigura accesul la numerar, inclusiv la bancomate gratuite și cashback fără achiziție. Dacă sunteți îngrijorat de închiderea sucursalelor băncii locale, vă rugăm să-i contactați și ei vă vor ajuta să găsiți cea mai bună alternativă pentru nevoile dumneavoastră.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 4.4]

„Bebelușul nostru a murit pentru că doctorii nu au ascultat”. Părinții îndurerați au dat în judecată NHS pentru neglijență

5 probleme cu care se va confrunta Uniunea Europeană în următorii ani