in ,

„Bebelușul nostru a murit pentru că doctorii nu au ascultat”. Părinții îndurerați au dat în judecată NHS pentru neglijență

„Bebelușul nostru a murit pentru că doctorii nu au ascultat”. Părinții îndurerați au dat în judecată NHS pentru neglijență

Nick Leahy, asociat în departamentul de neglijență medicală al Osbornes Law, a soluționat recent o cerere de despăgubire pentru neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Aceasta a survenit în urma morții tragice a băiețelului clientei sale, Patryk Bielaszka, la doar 9 zile de viață.

Detalii cazului

Patryk s-a născut la spitalul Princess Alexandra și a suferit o encefalopatie hipoxic-ischemică secundară unei hemoragii antepartum, din care nu și-a putut reveni. În perioada prenatală, medicii nu au diagnosticat ”vasa praevia”, o afecțiune periculoasă în care vasele de sânge ale fătului traversează sau trec în apropierea deschiderii interne a uterului. Aceasta poate duce la ruperea vaselor în timpul travaliului, punând viața copilului în pericol.

Istoricul medical al doamnei Bielaszka

Doamna Bielaszka a fost plasată inițial pe un traseu prenatal cu risc scăzut, deși avea un istoric de diabet gestațional. În timpul unei ecografii efectuate în august 2019, s-a observat o placentă joasă. Ulterior, în Polonia, o altă ecografie a indicat prezența unei vene de-a lungul colului uterin, iar doamna Bielaszka a fost informată că va trebui să nască prin cezariană pentru a asigura supraviețuirea copilului.

Firma „Osbornes Law” reprezintă familia Gabrielei Pintilie: „Familia este devastată și cere răspunsuri”

Nepăsarea personalului medical

La întoarcerea în Marea Britanie, doamna Bielaszka a informat medicii și moașele despre rezultatele ecografiei din Polonia, însă îngrijorările sale au fost ignorate. Pe 23 octombrie 2019, când a fost internată pentru inducerea travaliului, a raportat dureri neobișnuite, dar personalul medical nu a luat măsuri adecvate. În cele din urmă, Patryk s-a născut prin cezariană de urgență, dar starea lui era deja grav compromisă.

PatrykAncheta și procesul civil

Moartea lui Patryk a declanșat o anchetă, dar aceasta a fost amânată de mai multe ori din diverse motive, inclusiv pandemia COVID-19. În 2022, doamna Bielaszka a inițiat un proces civil. După consultarea mai multor experți, Trust-ul a recunoscut că ar fi trebuit să organizeze o scanare transvaginală la 32 de săptămâni, iar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, Patryk ar fi fost născut viu și sănătos prin cezariană electivă.

Înțelegerea și despăgubirile

În martie 2024, părțile au ajuns la o înțelegere care include despăgubiri pentru durere, suferință, pierderi de venituri, cheltuieli de înmormântare și tratament viitor. Doamna Bielaszka a declarat:

“Nick este un profesionist, ne-a ajutat foarte mult în cazul nostru dificil împotriva NHS, este răbdător și foarte ajutător. Vă recomand cu căldură să apelați la Osbornes Law.”

Nicholas Leahy a adăugat:

“Acesta este un caz cu adevărat tragic care a devastat viețile clienților mei. Părinții lui Patryk au fost ignorați de medici, în ciuda dovezilor medicale independente care arătau că sarcina era în pericol. Moartea lui Patryk ar fi putut fi evitată complet.”

Acest caz subliniază importanța unei comunicări clare și a ascultării atente a pacienților, indiferent de nivelul lor de stăpânire a limbii engleze.

Un caz legat de o naștere necorespunzătoare a fost soluționat cu succes de către firma Osbornes Law

Pentru mai multe detalii, consultați acoperirea mediatică a cazului:

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

lista secțiilor de votare din MArea Britanie

Alegeri pentru Parlamentul European: lista secțiilor de votare din Marea Britanie

„Deșerturi bancare” în Marea Britanie: cresc zonele fără nicio bancă, 6.000 s-au închis în ultimii ani