in

Economia Marii Britanii, rezultate mai slabe decât așteptările. Scădere în al doilea trimestru



Revizuirile generale ale principalelor statistici din Marea Britanie arată că economia a avut rezultate mai slabe decât era de așteptat înainte de votul pentru Brexit, deși veniturile gospodăriilor au crescut.

Astfel, potrivit Financial Times, creșterea anuală din cel de-al doilea trimestru al anului 2017 a fost revizuită în scădere, de la 1,7% la 1,5%, conform datelor Biroului Național de Statistică (ONS).

Serviciile, cel mai important sector economic al Regatului unit, prezintă o scădere de 0,2% în luna iulie, iar cifrele arată o perspectivă mai slabă decât se aștepta în restul anului 2017.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a vorbit despre șansele creșterii ratei dobânzii în lunile următoare, înainte de apariție noilor statistici: „Dacă economia continuă pe această cale, iar toate indiciile sunt că așa va fi în termen relativ apropiat, ne putem aștepta ca ratele dobânzilor să crească într-o oarecare măsură”.

De altfel, majoritatea economiștilor consideră că Banca Angliei (BoE) va crește rata dobânzii de la 0,25% la 0,5%, la întâlnirea din noiembrie. Mai mult, cifrele publicate vineri, 29 septembrie, de Nationwide, au arătat că prețurile la casele din Londra au scăzut în al treilea trimestru – prima scădere înregistrată de societatea imobiliară de la criza financiară din 2009.

Noile cifre au exercitat presiuni și asupra lirei sterline, care a scăzut la sfârșitul săptămânii trecute cu 0,6% față de dolar și a ajuns la 1,3357 USD, pierderile fiind accelerate în cursul zilei de vineri.

De asemenea, moneda britanică a fost în scădere cu 0,7% față de euro, ajungând la 1,1325 euro.

Datoria consumatorilor a continuat să crească în august, majorându-se cu 9,8% față de anul precedent.

Planurile Guvernului May pentru imigranții din UE după Brexit: Restricții și permise de ședere biometrice

Studiu. Peste un milion de lucrători străini se pregătesc să părăsească Marea Britanie în următorii cinci ani

Dezastru economic. Marea Britanie, pe ultimul loc între țările avansate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sute de mii de români din străinătate, în pericol de a fi amendați de ANAF. Interpelare parlamentară

Studiu: 63% dintre românii din Marea Britanie vor să se întoarcă în țară. Vor să investească în România