in

Liderul SNP avertizează: Este posibil ca Marea Britanie să iasă din UE

Liderul Partidului Naţional Scoţian, Nicola Sturgeon, a avertizat miercuri, 13 ianuarie, că electoratul britanic ar putea opta pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, dacă premierul David Cameron va organiza chiar în iunie un referendum privind părăsirea sau rămânerea în UE.

Potrivit unui articol din The Scotsman, Sturgeon a declarat că în cazul în care referendumul va fi convocat în iunie, s-ar putea să fie prea puţin timp pentru a-i convinge pe alegătorii din restul Marii Britanii că rămânerea în UE este alegerea corectă.

”Ar rămâne doar patru luni, inclusiv perioada alegerilor în Scoţia, pentru ca opinia publică să se angajeze pe deplin în dezbatere şi pentru ca argumentele privind rămânerea în UE să se facă auzite în totalitate”, a declarat liderul SNP într-o conferinţă de presă.

Ea a estimat că David Cameron trebuie să iasă din cadrul foarte îngust axat pe chestiunile renegocierii cu UE şi să acorde o mare importanţă problemei privind rămânerea în UE.

Şefa executivului scoţian şi-a exprimat încrederea că Scoţia va vota în favoarea rămânerii în UE, dar că acum nu mai este atât de sigură în legătură cu ce va decide restul Regatului Unit.

Premierul maghiar i-a tăiat elanul lui Cameron: „Cetățenii mei nu sunt paraziți și nici imigranți!”

Consiliu la Bruxelles. UE caută „un compromis” cu Marea Britanie pentru evitarea BREXIT

Proiectul referendumului pentru ieșirea din UE a ajuns în Camera Comunelor. Hammond: „O decizie istorică”

Se împart taberele pentru „Brexit”. Șeful unei mari companii britanice: Ieșirea din UE este benefică

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O nouă grevă la metroul londonez. Vezi în ce zile nu vor circula metrourile în Londra

Compania TransferGo – cea mai mare finanțare din industria de transfer de bani