in

Medicii străini renunță la Marea Britanie din cauza taxelor. Ce se va întâmpla după Brexit cu doctorii români

Medicii străini iau în considerare să renunțe să mai practice în Marea Britanie din cauză că sunt taxați mii de lire pentru vize și asigurări de sănătate, scrie The Guardian.

Medici veniți din toată lumea se gândesc să părăsească sistemul britanic, înfuriați de taxele mari. Regulile privind imigrația presupun ca ei să plătească mii de lire pe lună pentru o viză de muncă și 400 de lire pe an pentru ca ei și fiecare membru al familiei lor să folosească NHS.

Peste 500 de medici din afara Uniunii Europene și-au exprimat îngrijorarea către EveryDoctor, o organizație medicală care are scopul de a îmbunătăți felul cum această profesie este tratată. Un medic din India se numără printre cei care iau în considerare să plece peste hotare.

„În ciuda faptului că NHS are nevoie de doctori mai mulți, aceste politici transmit mesajul că medicii cu vize sunt cetățeni de a doua clasă, nedoriți și complet dispensabili“.

Vreau să continui să lucrez în NHS pentru că iubesc asta și ceea ce înseamnă. Însă iau în considerare și alte opțiuni. Sistemul de imigrare nu se poate aștepta ca noi să continuăm să luptăm ca să trăim aici, când ne pune piedici la fiecare pas“.

Medicii din afara UE vor ca taxele pe vize, care pot însuma mii de lire pe an pentru ei și familiile lor, să fie micșorate sau eliminate cu totul, odată cu o suprataxă care s-a dublat recent la 400 de lire pentru fiecare membru al familiei unui imigrant.


Medicul Julia Patterson, de la EveryDoctor, a declarat: „NHS recrutează activ medici din alte țări și totuși aceste persoane foarte bine pregătite ajung în Marea Britanie și sunt tratate foarte prost. Aceste taxe mari pe vize, combinate cu suprataxa NHS creează o situația foarte dificilă din punct de vedere financiar pentru mii de doctori. Nu ne putem permite să pierdem expertiza și experiența lor“.

Siti Ibrahim, medic generalist începător în Yorkshire, care provine din Malaysia, va fi nevoită să plătească 11.400 de lire sterline în luna august – dacă va decide să rămână în Regatul Unit.

În acești bani intră 4.200 de lire pentru o nouă viză de trei ani și o plată în avans pentru trei ani care însumează suprataxa NHS pentru ea, soțul său și patru copii. Din cei 300.030 de medici din Marea Britanie, înregistrați la Consiliul Medical General, 81.427 – aproape unul din trei – și-au obținut diploma în medicină într-o țară din afara Spațiului Economic European (SEE).

Mai multe organizații importante din NHS au susținut apelul făcut de EveryDoctor la Ministerul de Interne pentru a revizui aceste taxe.

„Operăm pe o piață internațională extrem de competitivă. Orice lucru –inclusiv taxe și suprataxe în plus – care îngreunează posibilitatea personalului de peste hotare de a veni și de a lucra pentru NHS și de a rămâne în Marea Britanie nu este de ajutor“, a declarat Chris Hopson, directorul executiv al NHS Providers.

„Avem nevoie de o abordare mai înțeleaptă a guvernului față de recrutarea internațională și, alături de colegii noștri din sectorul asistenței sociale, sperăm că guvernul va putea îmbunătăți situația, având în vedere propunerile pe care le-am înaintat“, a declarat Danny Mortimer, director executiv la NHS Employers.

Ministerul de Interne a lăudat rolul muncitorilor imigranți în NHS, dar a negat că ar merita să fie scutiți de suprataxă. „Este corect să contribuie la buna funcționare a NHS, așa cum fac și alți furnizori de servicii publice esențiale, precum profesorii“.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Leytonstone. Doi români au fost loviți INTENȚIONAT cu mașina. Unul dintre ei a murit

Nou sondaj de opinie: Britanicii preferă în UE, decât să voteze acordul pentru Brexit al Guvernului May