Menu
in

Mii de gospodării din Marea Britanie vor primi un grant de 7.500 de lire sterline: „Nu va trebui niciodată rambursat”

Grant de 7.500 de lire sterline în Marea Britanie – Marea Britanie a anunțat că mii de gospodării vor fi eligibile pentru a primi un grant de 7.500 de lire sterline pentru lucrări majore de îmbunătățire a locuinței. Decizia a fost anunțată în timpul discursului lui Rishi Sunak de miercuri.
>>> Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere a veniturilor de 901 lire sterline

Grant de 7.500 de lire sterline în Marea Britanie

Premierul britanic a dat înapoi cu planurile de a atinge ținta „net-zero” (neutralitatea emisiilor de carbon), dar a extins, în același timp, programul de modernizare a centralelor pentru încălzire.

Grantul pentru înlocuirea centralelor pe gaz cu pompe de căldură va fi majorat la 7.500 de lire sterline.

Prim-ministrul a spus: „Schema de modernizare a centralelor, care oferă oamenilor granturi pentru înlocuirea lor, va fi majorată cu 50% la 7.500 de lire sterline”.

El a mai adăugat că „nu există condiții atașate acestui grant și nu va trebui niciodată rambursat”.
De asemenea, a fost amânată decizia de interdicție de utilizare a centralelor pe gaz în 2035.

Sunak a anunțat aceste schimbări în timpul unui discurs din Downing Street, potrivit BBC.

Familiile pe primul loc

Grant de 7.500 de lire sterline în Marea Britanie – Prim-ministrul a spus: „Familiile care se luptă din punct de vedere financiar nu ar trebui să plătească un preț inaccesibil pentru a atinge obiectivul net zero. Am încredere în faptul că vom putea să adoptăm o abordare mai pragmatică, proporţionată şi realistă a atingerii neutralităţii carbonului, care relaxează povara asupra muncitorilor”, a declarat miercuri premierul Rishi Sunak.

Ministrul din umbră al laburiștilor pentru net-zero, Ed Miliband, a declarat: „Aceasta este o farsă completă a unui guvern conservator care literalmente nu știe ce face de la o zi la alta”.
Miliband a adăugat că, dacă laburiștii vor ajunge la putere, va stabili o dată la care centralele pe gaz ar trebui să fie eliminate.
>>> Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra: Cum să obțineți un grant de 2.000 de lire sterline

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
Exit mobile version