in

Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra: Cum să obțineți un grant de 2.000 de lire sterline

Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra

Extinderea Schemei de Casare ULEZ din Londra – Începând cu data de 21 august, rezidenții din Londra pot accesa schemă extinsă de casare pentru zona cu emisii ultra scăzute (ULEZ). Această extindere vine înainte de extinderea oficială a zonei ULEZ în toată Londra pe 29 august, decisă de primarul Sadiq Khan, în ciuda tuturor protestelor. Din 29 august, toate vehiculele care nu sunt conforme vor fi taxate cu 12,50 lire pe zi pentru conducerea în oricare dintre cartierele londoneze.
>>> Patru noi reguli de conducere în 2023 – de la interzicerea parcării pe trotuar la limitele de viteză de 20 mph

Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra

Această inițiativă extinsă le oferă locuitorilor din Londra posibilitatea de a accesa granturi de până la 2.000 de lire sterline pentru a înlocui vehiculele non-conforme cu cele care respectă standardele ULEZ. În plus, ca parte a unui proiect în valoare de 110 milioane de lire sterline, grantul pentru camionete a fost crescut recent la 7.000 de lire sterline. Această măsură este valabilă și pentru întreprinderi și comercianți, care pot înlocui până la trei dube sau microbuze.

Inițial anunțată în 2014 de primarul de atunci, Boris Johnson, implementarea schemei ULEZ va acoperi toate cele 32 de cartiere londoneze începând cu săptămâna viitoare.
>>> Prețurile benzinei din Marea Britanie cresc peste 1,5 lire sterline pe litru pentru prima dată din ianuarie

Eligibilitatea vehiculului

Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra – Schema de casare ULEZ oferă granturi pentru posesorii de vehicule non-conforme, cu un buget total de 160 de milioane de lire sterline disponibil pe bază de primul venit, primul servit. Iată ce vehicule sunt considerate non-conforme:

  • Mașini și autoutilitare pe benzină care nu respectă standardele Euro 4 (vehicule fabricate înainte de 2006)
  • Mașini și autoutilitare diesel care nu îndeplinesc standardele Euro 6 (vehicule fabricate înainte de 2015)
  • Motociclete care nu respectă standardele Euro 3 (modele fabricate înainte de 2007)
  • Pentru autobuze, autocare și camioane, acestea trebuie să respecte sau să depășească standardul Euro VI, sau să plătească o taxă zilnică de 100 GBP pentru a circula în zonă.

Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra – Procesul de aplicare

Procesul de aplicare este divizat în două sub-scheme: mașini și motociclete pe de o parte, și camionete și microbuze pe de altă parte. Acesta se realizează online, necesitând încărcarea unor dovezi pentru a confirma identitatea și eligibilitatea.

Verificați dacă sunteți conform aici .

Persoanele fizice și întreprinderile care au beneficiat deja de un grant în cadrul schemei anterioare de casare de la transportul public (TfL) nu pot aplica din nou pentru aceeași sub-schemă. Cu toate acestea, recenta relaxare a schemei permite organizațiilor de caritate să înlocuiască sau să caseze până la trei vehicule, chiar dacă au primit deja un grant în trecut.

Întreprinderile mici, micro-întreprinderile, comercianții individuali și organizațiile de caritate care au beneficiat deja de un grant pentru un vehicul în cadrul acestei scheme pot solicita în continuare casarea sau înlocuirea altor două vehicule. Fiecare vehicul necesită o aplicație separată.

Pentru a aplica pentru schema de casare ULEZ, verificați site-ul TfL aici.

>>> Chiriile din Marea Britanie cresc într-un ritm record, „cea mai mare rată din 2006”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prețurile benzinei din Marea Britanie cresc

Prețurile benzinei din Marea Britanie cresc peste 1,5 lire sterline pe litru pentru prima dată din ianuarie

Noua lege a intrat în vigoare – Află în ce condiții pot călători neînsoțiți minorii români care au împlinit 16 ani