in

Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere a veniturilor de 901 lire sterline

Creșterea pensiilor în Marea BritanieMilioane de oameni din Marea Britanie se pot aștepta la o creștere semnificativă de 901 de lire sterline a pensiilor lor anul viitor. Această creștere vine pe fondul datelor recente privind salariile, care cresc cu cel mai rapid ritm înregistrat.
Mii de gospodării din Marea Britanie vor primi un grant de 7.500 de lire sterline: „Nu va trebui niciodată rambursat”

Creșterea pensiilor în Marea Britanie

Factorul cheie care determină creșterea pensiilor este așa-numitul sistem triplu de blocare (triple lock system). Pensia de stat se majorează în funcție de cea mai mare dintre trei valori: salariile din mai până în iulie, 2,5% sau rata inflației din septembrie.

Creșterea salariului mediu al angajaților a fost de 8,5% în cele trei luni până în iulie, ceea ce este mai mare decât rata actuală a inflației de 6,8%.
Șomajul explodează în Marea Britanie, țara înregistrează cea mai mare scădere a numărului de angajați

Dacă inflația se menține la nivelurile actuale, pensionarii care beneficiază de noua pensie de stat s-ar putea aștepta la 901 de lire sterline în plus pe an.

Aceasta înseamnă o creștere a pensiei anuale de la 10.600 £ la 11.501 £ și o creștere săptămânală de la 203,85 £ la 221,17 £.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că aceste sume se aplică persoanelor care au dreptul la pensia integrală de stat.

Suma reală depinde de numărul de ani în care persoana a fost asigurată.
Bonus de 600 lire sterline pentru încălzirea locuințelor în Marea Britanie. Cine se califică?

Pensia de stat ar putea crește

S-ar putea depăși pragul de impozitare

Creștere a veniturilor în Marea Britanie – Pensionarii mai în vârstă care s-au pensionat înainte de aprilie 2016 pot primi o creștere săptămânală de la 156,20 lire sterline la 169,47 lire sterline și o creștere anuală de la 8.122 lire sterline la 8.812 lire sterline.

Deși astfel de creșteri ale pensiilor vor fi binevenite de pensionari, mai ales pe măsură ce costul vieții crește, ele ar putea reprezenta o problemă pentru guvern.

Costul pensiilor de stat este în creștere, iar premierul nu dorește să se angajeze să sprijine pe termen lung sistemul de blocare triplă, mai ales odată cu apropierea alegerilor.

Steve Webb, fost ministru și partener la LCP, a avertizat că o creștere semnificativă a pensiilor ar putea lăsa mai mult de jumătate de milion de pensionari supuși impozitului pe venit.
O creștere de 8,5% a pensiilor, combinată cu o înghețare a nivelului de venit scutit de impozit pentru anul viitor, ar putea împinge mulți pensionari peste pragul de impozitare.

Creșterea pensiilor în Marea Britanie – Ce este pensia de stat și cât este de mare?

Pensia de stat este o plată efectuată la fiecare patru săptămâni de către guvern persoanelor care au împlinit vârsta eligibilă și au plătit suficiente contribuții la asigurările naționale .

În aprilie 2023, pensia de stat a crescut cu 10,1% – în conformitate cu măsurarea inflației din septembrie precedent.

De atunci, a însemnat:

  • 203,85 lire sterline pe săptămână pentru pensia de stat forfetară completă nouă (pentru cei care au atins vârsta de pensie de stat după aprilie 2016)
  • 156,20 lire sterline pe săptămână pentru pensia de bază completă, veche (pentru cei care au atins vârsta de pensie de stat înainte de aprilie 2016)

În luna aprilie a anului viitor, legătura cu câștigurile sub tripla blocare este probabil să crească pensia de stat cu 8,5%. Asta ar însemna, din aprilie 2024:

  • 221,20 lire sterline pe săptămână pentru pensia de stat forfetară nouă, completă
  • 169,50 lire sterline pe săptămână pentru pensia de bază completă, veche
Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra

Ce este sistemul „triple block” și cum funcționează?

În cadrul sistemului de blocare triplă, pensia de stat crește în fiecare aprilie, în conformitate cu oricare dintre aceste trei măsuri este cea mai mare:

  • inflația, măsurată prin Indicele prețurilor de consum în luna septembrie a anului precedent
  • creșterea medie a salariilor în Marea Britanie
  • sau 2,5%

Blocarea triplă a fost introdusă de guvernul de coaliție conservator-liberal-democrat în 2010.

Ea a fost concepută astfel încât valoarea pensiei de stat să nu fie depășită de creșterea costului vieții sau a veniturilor populației active.

Blocarea triplă a fost suspendată temporar după ce pandemia de Covid a distorsionat salariile medii, dar de atunci a fost restabilită.

Câți ani trebuie să ai pentru a primi pensia de stat?

Peste 12 milioane de persoane primesc în prezent pensia de stat.

Bărbații și femeile născuți între 6 octombrie 1954 și 5 aprilie 1960 încep să primească pensia la vârsta de 66 de ani.

Dar pentru persoanele născute după această dată, vârsta de pensie de stat crește :

  • o creștere treptată la 67 de ani pentru cei născuți la sau după 5 aprilie 1960
  • o creștere treptată la 68 între 2044 și 2046 pentru cei născuți la sau după 5 aprilie 1977

Au existat speculații, în perioada premergătoare ultimului buget, că a doua creștere va fi amânată potențial la sfârșitul lui 2030.

Cu toate acestea, guvernul a confirmat că nu va modifica sistemul deocamdată. O decizie este așteptată acum în 2026, după următoarele alegeri generale.

La un cost de 105 miliarde de lire sterline, pensia de stat reprezintă puțin mai puțin de jumătate din suma totală pe care o cheltuiește guvernul pentru beneficii, relatează BBC.
>>> Pensia de stat va avea o creștere uriașă – pensionarii ar putea primi peste 11.000 de lire sterline în plus

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 3.5]

Cea mai mare creștere lunară în ultimii 20 de ani

De ce cresc prețurile benzinei și motorinei? Șoferii afectați de cea mai mare creștere lunară din ultimii 20 de ani

Numărul companiilor care au dat faliment a crescut cu aproape o cincime în august față de anul anterior, din cauza ratelor ridicate

Numărul companiilor din Marea Britanie care au dat faliment a crescut cu aproape o cincime