in

Ministrul de Externe al Poloniei, tranșant: „Refuzăm să fim umiliți de Cameron”

Ministrul de Externe al Poloniei are o poziție tranșantă în urma încercării premierului David Cameron de a reforma Uniunea Europeană.

 

Potrivit The Telegraph, Witold Waszczykowski, ministrul de Externe al guvernului de la Varșovia, a anunțat că „cererea Marii Britanii de interzicere pentru patru ani a accesului la ajutoare sociale pentru nou veniți este inacceptabilă pentru polonezi. Polonia spune foarte clar că cetățenii săi nu vor să fie umiliți sau să fie victime ale unei asemenea discriminări.”

Mesajul lui Waszczykowski este că țara sa nu va face niciun compromis cu privire la cerințele Marii Britanii.

Înaintea vizitei premierului britanic în Polonia, ministrul de Externe a declarat că se opune oricărei discriminări a cetățenilor polonezi din Marea Britanie.

„Ne așteptăm să ne explice ideile sale, suntem curioși ce va propune și pe ce bază dorește să anuleze libertatea de circulație a persoanelor în Uniunea Europeană”, a declarat oficialul polonez. „Vom pune întrebări și vom cere detalii, dar poziția noastră nu s-a schimbat”, a adăugat acesta.

„Nu vor fi negocieri, doar explicații”, a continuat Waszczykowski.

David Cameron a declarat, la Bruxelles și la Paris, că nu va face niciun compromis în ceea ce privește propunerile guvernului britanic de reformare a UE. Demersurile sale au fost deja respinse de unele dintre țările din Europa de vest, printre care Germania, Olanda și Belgia, scrie The Telegraph.

Primarul Londrei spune NU Uniunii Europene. „Trebuie să arătăm că suntem serioși!”

Proiectul referendumului pentru ieșirea din UE a ajuns în Camera Comunelor. Hammond: „O decizie istorică”

Se împart taberele pentru „Brexit”. Șeful unei mari companii britanice: Ieșirea din UE este benefică

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cameron: „Vreau reforme importante”. Iohannis: „Locul Marii Britanii e în familia europeană”

Român arestat pentru agresiune sexuală, eliberat din greșeală