Menu
in

Medic român în UK: „Noile antivirale aprobate nu sunt un leac minune împotriva COVID”

Două medicamente antivirale, testate recent în mai multe țări occidentale, sporesc speranțele unui tratament eficient împotriva COVID. Dar aceste medicamente nu reprezintă un leac minune, după cum a explicat un medic pneumolog într-un interviu la RFI, potrivit Bursa.

Primul medicament anti-Covid, Molnupiravir produs de concernul Merck, a fost aprobat pentru folosință în Marea Britanie, iar testele pe bolnavi au arătat că poate preveni spitalizarea și decesul în 50% din cazurile de Covid. Al doilea anti-viral este un medicament nou produs de Pfizer are o eficiență de 89%, potrivit rezultatelor testelor.

Medicul pneumolog Tudor Toma, care lucrează la un spital universitar din Londra și are o experiență cu mii de pacienți bolnavi de Covid, explică mecanismul de funcționare a celor două medicamente, într-un interviu la RFI.

Un medic român din UK îl contrazice pe Boris: „Noua tulpină din Marea Britanie crește contagiozitatea, nu severitatea bolii”

Tudor Toma: Unul dintre ele este un anti-viral nou care a fost descoperit în timpul cercetării pentru a găsi un medicament împotriva bolii Ebola. Acesta introduce niște erori în procesul de fabrica a proteinelor indus de virus.

Virusul Sars-cov intră în celulă și folosește mecanismul acesteia pentru a produce = proteine care în final ajung ele însele o particulă virală. Medicamentul acesta anti-viral introduce erori în procesul de fabricație intra-celulară al proteinelor respective și atunci nu mai apar particule virale care pot să fie eliminate și să infecteze alte celule.

Mecanismul celui de-al doilea anti-viral care este deja aprobat în Marea Britanie are o acțiune pe procesul de împachetare și de realizare efectivă a proteinelor și deci la rândul său împiedică producerea proteinelor virale.


…Medic român în UK: „Noile antivirale aprobate nu sunt un leac minune împotriva COVID”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version