in

Medic român în UK: „Noile antivirale aprobate nu sunt un leac minune împotriva COVID”

Medic român în UK: „Noile antivirale aprobate nu sunt un leac minune împotriva COVID-19”

Două medicamente antivirale, testate recent în mai multe țări occidentale, sporesc speranțele unui tratament eficient împotriva COVID. Dar aceste medicamente nu reprezintă un leac minune, după cum a explicat un medic pneumolog într-un interviu la RFI, potrivit Bursa.

Primul medicament anti-Covid, Molnupiravir produs de concernul Merck, a fost aprobat pentru folosință în Marea Britanie, iar testele pe bolnavi au arătat că poate preveni spitalizarea și decesul în 50% din cazurile de Covid. Al doilea anti-viral este un medicament nou produs de Pfizer are o eficiență de 89%, potrivit rezultatelor testelor.

Medicul pneumolog Tudor Toma, care lucrează la un spital universitar din Londra și are o experiență cu mii de pacienți bolnavi de Covid, explică mecanismul de funcționare a celor două medicamente, într-un interviu la RFI.

Un medic român din UK îl contrazice pe Boris: „Noua tulpină din Marea Britanie crește contagiozitatea, nu severitatea bolii”

Tudor Toma: Unul dintre ele este un anti-viral nou care a fost descoperit în timpul cercetării pentru a găsi un medicament împotriva bolii Ebola. Acesta introduce niște erori în procesul de fabrica a proteinelor indus de virus.

Virusul Sars-cov intră în celulă și folosește mecanismul acesteia pentru a produce = proteine care în final ajung ele însele o particulă virală. Medicamentul acesta anti-viral introduce erori în procesul de fabricație intra-celulară al proteinelor respective și atunci nu mai apar particule virale care pot să fie eliminate și să infecteze alte celule.

Mecanismul celui de-al doilea anti-viral care este deja aprobat în Marea Britanie are o acțiune pe procesul de împachetare și de realizare efectivă a proteinelor și deci la rândul său împiedică producerea proteinelor virale.…Medic român în UK: „Noile antivirale aprobate nu sunt un leac minune împotriva COVID”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Irlanda se pregătește pentru un război comercial între UE și Marea Britanie

Irlanda se pregătește pentru un război comercial între UE și Marea Britanie

O jurnalistă britanică a vrut să afle de ce românii nu se vaccinează. Ce a aflat în urma unei investigații în România

O jurnalistă britanică a vrut să afle de ce românii nu se vaccinează. Ce a aflat în urma unei investigații în România