in

Nunta secoluluiDouă miliarde de telespectatori din 180 de ţări au urmărit în direct imagini de la căsătoria regală. La Londra au fost prezenţi pentru acest eveniment 8.500 de jurnalişti, impactul mediatic fiind fără precedent. Nunta regală a acaparat şi spaţiul virtual: traficul global pe internet a fost cu 39% peste normal în timpul ceremoniei.

În Marea Britanie audienţa maximă, pe BBC şi ITV a fost de 24 de milioane de persoane. Potrivit statisticilor naţionale, cererea de energie electrică a crescut, după ceremonia religioasă, fiind echivalentul unui milion de ceainice care fierb. Cererea de curent electric a variat, de-a lungul zilei, cu scăderi în timpul momentelor cheie – în special scena balconului, când cei doi tineri s-au sărutat de două ori.

Prinţul William şi Kate Middleton au devenit vineri 29 aprilie soţ şi soţie, sub ochii întregului mapamond, dar cei mai fericiţi au fost cei care i-au văzut de la mică distanţă pe miri, pe traseul de la Westminster Abbey – Palatul Buckingham. Pe străzile Londrei au fost aproximativ un milion de oameni care au venit să vadă ceremonia. Peste 5.000 de poliţişti au asigurat ordinea publică şi au fost făcute 55 de aresturi în capitala britanică, relatează BBC.

Cel mai important moment al ceremoniei a avut loc la catedrală, unde Arhiepiscopul de Canterburry, şeful bisericii anglicane, Rowan Williams, a oficiat ceremonia în care William, 28 ani, şi Kate, 29 ani, şi-au jurat “credinţă, dragoste şi loialitate”. În dimineaţa nunţii, regina a anunţat că prinţul William a primit titlul de Duce de Cambridge, iar Kate se va numi Alteţea sa Ducesa de Cambridge. Pe lângă acest titlu, William a mai fost numit şi Conte de Strathearn şi Baron de Carrickfergus.

Un alt moment cheie al evenimentului a fost apariţia mirilor în balconul palatului Buckingham, aşa cum cere tradiţia. Prinţul şi-a sărutat prinţesa în faţa sutelor de mii de persoane adunate, declanşând un val imens de ovaţii. William şi Kate au petrecut apoi până dimineaţa după nunta regală, la Palatul Buckingham, şi au avut peste 300 de invitaţi, prieteni şi membri ai familiei celor doi tineri.

Rochia miresei a fost cel mai bine păstrat secret al zilei. Ea a purtat o rochie semnată de casa Alexander McQueen albă, cu trenă lungă ce se presupune că a costat 30.000 de lire şi a fost plătită de părinţii săi, conform tradiţiei. Rochia din mătase ivoire, cu broderie manuală, a avut o trenă de 2,7 metri, mai scurtă decât trena de 7,6 metri a prinţesei Diana. Fiecare motiv brodat a fost cusut manual şi fiecare lucrător a trebuit să se spele pe mâini la fiecare 30 de minute, pentru a lăsa rochia fără pată.

Prinţul William purta uniformă roşie corespunzătoare gradului de colonel în Irish Guards, un regiment din armata regală de infanterie cu butoni aurii şi mănuşi albe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Inaugurarea Centrului de pregătire PiLON

“Nu am emigrat din cauza banilor”