Menu
in

Omicron, raport britanic privind eficacitatea AstraZeneca, Pfizer și Moderna: „După două doze suntem la 0%”

Omicron, raport britanic privind eficacitatea vaccinurilor AstraZeneca, Pfizer și Moderna: „După două doze suntem la 0%”

Cel mai recent raport din Regatul Unit privind variantele de coronavirus SARS-CoV-2, publicat de ministerul Sănătății, afirmă: „Eficacitatea vaccinurilor împotriva bolii simptomatice cu varianta Omicron este semnificativ mai mică decât cu varianta Delta și scade rapid”.

Omicron, eficacitate vaccinuri

În cel mai recent raport al guvernului britanic privind variantele coronavirusului SARS-CoV-2, este prezentată o analiză a eficacității vaccinurilor împotriva variantei Omicron.

La pagina 21 a documentului este indicată eficacitatea vaccinurilor AstraZeneca, Pfizer și Moderna împotriva bolii simptomatice după a doua doză, dar și eficacitatea după dozele de rapel de Pfizer și Moderna.

„În toate perioadele, eficacitatea a fost mai mică pentru Omicron decât pentru Delta. Printre cei care au primit 2 doze de AstraZeneca, eficacitatea a scăzut de la 45-50% la aproape niciun efect împotriva Omicron la 20 săptămâni după a doua doză.

Aproape niciun efect împotriva Omicron la 20 săptămâni după a doua doză

Printre cei care au primit 2 doze de Pfizer sau Moderna, eficacitatea a scăzut de la aproximativ 65-70% la aproximativ 10% în decurs de 20 de săptămâni de la a doua doză.

De la 2-4 săptămâni după o doză de rapel, eficacitatea a variat între aproximativ 65-75%, scăzând la 55-65% la 5-9 săptămâni și 45-50% la 10 săptămâni după rapel”, se arată în raport.

Rezultatele descrise mai sus sunt prezentate în graficele următoare

Eficacitatea a două doze de vaccin AstraZeneca, plus a treia doză cu Pfizer sau Moderna
Eficacitatea a două doze de vaccin Pfizer, plus a treia doză cu Pfizer sau Moderna
Eficacitatea a două doze de vaccin Moderna, plus a treia doză cu Pfizer sau Moderna

Eficacitatea vaccinurilor împotriva spitalizării

Raportul tratează, de asemenea, eficacitatea vaccinurilor în ceea ce privește spitalizarea.

„O doză de vaccin a fost asociată cu o reducere cu 43% a riscului de spitalizare în rândul cazurilor simptomatice cu varianta Omicron, 2 doze cu o reducere cu 55% până la 24 de săptămâni după a doua doză și o reducere cu 40% a riscului la 25 sau mai multe săptămâni după a doua doză. Trei doze au fost asociate cu o reducere cu 74% a riscului de spitalizare în primele 2-4 săptămâni după vaccinare, scăzând ușor până la o reducere de 66% de la 10 sau mai multe săptămâni după doza de rapel.

Doar cinci zile de carantină în Anglia pentru cei testați pozitiv cu COVID

Atunci când este combinată eficacitatea vaccinului cu boala simptomatică, aceasta a echivalat cu o eficacitate a vaccinului pentru spitalizare de 58% după o doză, 64% după 2 până la 24 de săptămâni după a doua doză, 44% după 25 de săptămâni după a doua doză și 92% care a scăzut la 83% la 10 sau mai multe săptămâni după o doză de rapel.

Combinând perioadele pentru a treia doză, eficacitatea globală a vaccinului la 2 sau mai multe săptămâni după rapel a fost de 89%”, se arată în raport (vezi tabelul de mai jos).

Eficacitatea vaccinurilor împotriva spitalizării cu Omicron

Eficacitatea vaccinurilor împotriva spitalizării

„Aceste estimări sugerează că eficacitatea vaccinului împotriva bolii simptomatice cu varianta Omicron este semnificativ mai mică decât cu varianta Delta și scade rapid.

Cu toate acestea, protecția împotriva spitalizării este mult mai mare, mai ales după o doză de rapel, unde eficacitatea vaccinului împotriva spitalizării este între 85% și 90%. Sunt necesare date suplimentare pentru a estima durata protecției împotriva spitalizării”, se mai spune în raport.

Marea Britanie renunță total la Certificatul COVID. Fără restricții de săptămâna viitoare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 2.5]
Exit mobile version