in

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut s-au dublat, din 2020. Clienții păgubiți: „Nu am fost avertizați”

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut s-au dublat din 2020. Plângerile depuse la Avocatul Poporului Financiar cu privire la escrocherii „autorizate” de pe platformă, în care o persoană este păcălită să trimită bani unui escroc, au crescut de la 242 la 516 în doar doi ani. Explicația unei victime: „Am dat prioritate confortului în detrimentul securității.”

De remarcat și faptul că în septembrie 2022, Revolut a suferit o scurgere a datelor care a implicat zeci de mii de date personale ale clienților în urma unui atac cibernetic.
>>> „Mi-au furat 8.000 de lire sterline, dar Revolut nu rambursează”

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut

O clientă pe nume Tara, care a pierdut 2.000 de lire sterline într-o înșelătorie de plată push autorizată (APP) prin intermediul aplicației, a declarat pentru The Telegraph: „Am dat prioritate confortului și ar fi trebuit să dau prioritate siguranței.”

Revolut, o instituție autorizată de Financial Conduct Authority, oferă conturi bancare, carduri de debit, schimb valutar fără comisioane, tranzacționare cu acțiuni, schimburi de criptomonede și plăți peer-to-peer în aplicația sa.

O majorare de capital recentă a evaluat compania la 24 de miliarde de lire sterline, făcând-o mai valoroasă decât NatWest și făcând-o cea mai valoroasă companie fintech din Marea Britanie din toate timpurile.

Cu toate acestea, firmei din domeniul bancar digital nu i s-a acordat o licență bancară în Marea Britanie, în ciuda faptului că ultima sa cerere a fost făcută în ianuarie 2021.

În plus, compania a suferit eșecuri în ultimele luni după ce și-a pierdut responsabilul pentru spălarea banilor, responsabilul șef pentru riscuri și responsabilul cu protecția datelor în Marea Britanie.

Încercările de fraudare au crescut

În ultimele șase luni, la Revolut din Marea Britanie aproape s-au triplat încercările de fraudare a clienților. Datorită noilor intervenții, inclusiv alerte mai precise și mai sofisticate, numărul clienților care cad victimele acestor atacuri a scăzut cu 24%.

Aaron Elliott-Gross, șeful departamentului de fraudă și infracțiuni financiare la Revolut, a declarat pentru The Telegraph: „Cu siguranță au crescut în ultimul an sau doi numărul de cazuri în care unii dintre clienții noștri au fost expuși la acest tip de fraudă.

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut – Escrocii sunt foarte buni să folosească evenimentele curente în avantajul lor și să încerce în esență să păcălească oamenii să mute bani, ceea ce chiar nu ar trebui să facă. De exemplu, am observat o creștere mare a înșelătoriilor și fraudelor legate de Covid.

Nu există nicio situație în care banca să vă sune și să vă spună că se întâmplă ceva în interior, ceea ce înseamnă că trebuie să vă transferați banii într-un alt cont, asta nu se va întâmpla niciodată”.

El a adăugat: „Nu există nicio diferență în ceea ce privește securitatea datelor, confidențialitatea sau ceva asemănător între Revolut și o instituție financiară tradițională”.

Verificări de securitate sporite

Pentru a combate escrocii, Revolut a lansat recent verificări de securitate sporite pe platformă, inclusiv notificând utilizatorii cu mai multe avertismente pop-up pe toată pagina înainte de finalizarea tranzacțiilor.

„Alertele – intervențiile – sunt în general mai bune decât media din industrie”, a spus Elliott-Gross, adăugând că noile „alerte mai sofisticate” au dus la consumatorii să ia decizia corectă „în peste 95% din cazuri”.

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut – Clienții spun că nu au fost avertizați

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut – Totuși, persoanele care au căzut victime ale înșelătoriilor au o altă părere, susținând că nu au fost avertizați suficient.

Tara a adăugat: „Revolut ar trebui să ofere mai multă putere consumatorilor. Mai ales când compari cu concurența.

Ar trebui să verificați tranzacțiile mari sau pentru prima dată cu mai mult decât o autentificare în doi factori.”

Emma: „Experiență incredibil de traumatizantă”

O altă victimă, Emma, ​​care a pierdut 19.500 de lire sterline într-o înșelătorie similară cu APP, a declarat pentru The Telegraph: „Am făcut economii de când îmi amintesc să-mi plătesc împrumutul pentru facultate și să-mi construiesc un cont de economii sigur care să-mi permită să fac acest lucru să fac un avans la prima mea casă.

A fost o experiență incredibil de traumatizantă care nu numai că m-a făcut să mă simt vulnerabilă emoțional, ci și eșuată masiv financiar.

Întotdeauna am fost incredibil de atentă cu banii și mândru de cât de mult am economisit de-a lungul anilor și am fost pe o cale constantă pentru a începe să-mi plătesc împrumutul.”

În martie 2022, Revolut are peste 18 milioane de clienți în întreaga lume și procesează lunar peste 150 de milioane de tranzacții.

Revolut: Protecție ca la orice bancă

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut – Un purtător de cuvânt al Revolut a declarat: „Revolut este o instituție financiară autorizată în Marea Britanie. Starea noastră de autorizare oferă nu mai puțină protecție sau sprijin clienților noștri care au fost victimele fraudei în comparație cu o bancă.”

Pat Hurley, directorul Ombudsmanului pentru Serviciul Ombudsman financiar, a declarat pentru The Telegraph: „Din păcate, Serviciul Ombudsman financiar primește în prezent aproape 200 de plângeri de fraudă „autorizate” pe săptămână.

Înșelătoriile de imitație, bunurile achiziționate online, dar neprimite, și escrocherii de investiții reprezintă majoritatea înșelătoriilor „autorizate”.

Odată cu creșterea costului vieții, este mai important ca oricând ca oamenii să fie în gardă, iar băncile să trateze victimele în mod corect. Dacă consumatorii nu simt că au fost tratați corect de către furnizorul lor, ar trebui să contacteze serviciul nostru și vom vedea dacă putem ajuta.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 24 In medie: 3.8]

produse din pește afumat au fost rechemate de Lidl

Lidl extinde rechemarea produselor din pește afumat, din cauza temerilor de listeria

Lista completă a zilelor de sărbătoare din 2024 în Marea Britanie

Lista completă a tuturor sărbătorilor legale din 2023 – și cum să transformați 18 zile de concediu anual în 48 de zile de vacanță