Menu
in

“În total, mi s-au furat 7.000 de euro din contul Revolut” – Cât de siguri sunt banii tăi?

Revolut – Cât de siguri sunt banii tăi? O clientă a povestit cum i s-au furat 7.000 de euro din cont. Iar Revolut a ridicat din umeri. Fraudatorii folosesc tehnici din ce în ce mai sofisticate pentru a fura de la utilizatorii Revolut.
Citește și: „Mi-au furat 8.000 de lire sterline, dar Revolut nu rambursează”

Revolut – Cât de siguri sunt banii tăi?

MoneyWeek povestește ce a pățit o clientă Revolut. Acum câteva săptămâni femeia a fost contactat de serviciul poștal irlandez. Sosise un pachet pentru ea din străinătate, dar mai erau câțiva euro și taxele de schimb de plătit. Acest lucru i s-a mai întâmplat și înainte – cumpără multe lucruri de pe internet, mai ales haine – și și-a scos în mod corespunzător cardul de debit Revolut și a plătit.

O săptămână mai târziu, ea stătea la o întâlnire, când a început să primească actualizări de la Revolut care o anunță că banii sunt trimiși din contul ei către Binance, cripto exchange.

Ea nu are un cont la Binance. Femeia a contactat Revolut și apoi a descoperit că banii au fost trimiși și către bursele de criptomonede Kraken și Coinbase și apoi, din multe locuri, către Deliveroo. Făptașul comanda cina.

Revolut promite că blochează transferurile, dar nu o face

Ea a acționat pe aplicație să-și înghețe contul, dar se pare că Revolut făcuse deja acest lucru cu zece minute mai devreme – sistemul lor de detectare a fraudelor fusese declanșat și clientul a fost alertat.

Reprezentantul Revolut a informat-o că transferurile nu au fost încă finalizate, că vor fi oprite și că în câteva zile banii vor fi returnați. Femeia s-a liniştit.

A doua zi, însă, a văzut că transferurile s-au încheiat. A luat din nou legătura cu Revolut. Numai că de data aceasta reprezentantul i-a spus că reprezentantul din ziua anterioară i-a dat un sfat greșit. Aceste plăți nu ar fi putut fi oprite și banii nu ar fi fost returnați.

După câteva zile dus și întors, Revolut a confirmat apoi că banii dispăruseră și că nu îi vor rambursa. Dacă avea vreo plângere, ar trebui să discute cu poliția.

În total, i s-au furat în jur de 7.000 de euro din cont. Cineva îi furase detaliile cardului de debit, cel mai probabil acea persoană presupusă de la serviciul poștal irlandez, și așa a fost comisă frauda.

Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut s-au dublat, din 2020. Clienții păgubiți: „Nu am fost avertizați”

Denunțul inutil la poliție

Revolut – Cât de siguri sunt banii tăi? Ea a raportat-o ​​poliției, petrecând câteva ore inutile în mai multe ocazii diferite la secție, unde au fost luate note pe bucăți de hârtie (nu digital) și i s-au dat sfaturi precum: „ah, bine, nu știu ce se întâmplă cu băncile străine”.

A fost un detectiv, se pare, care a fost de ajutor, dar, în afară de asta, inutil. Apoi i-au spus să vorbească cu ombudsmanul financiar, ceea ce a făcut, să i se spună că este prea aproape de Crăciun și că ar trebui să încerce din nou în noul an. În cele din urmă, i-ar fi dat negativ și ombudsmanul.

Ea a întrebat o altă bănci a ei ce au făcut în această situație și i-au sugerat să încerce să găsească un avocat. Dar asta, se pare, a fost și greu. Majoritatea sunt specializate în apărarea organizațiilor împotriva fraudei, dar puțini acționează pentru indivizi, spune ea, și cu siguranță nu în categoria ei de preț.

Apoi a început să primească apeluri repetate de la o altă companie – un număr din Florida, dar cu sediul în Israel – care i-a cerut 1.000 de euro în avans pentru a recupera banii, pentru că există o „șansă bună” de recuperare.

Cât de siguri sunt banii tăi? Ce spune Revolut

Revolut – Cât de siguri sunt banii tăi? Incredibil, după conversațiile pe care le-a avut cu reprezentantul Revolut spunându-i să nu-și facă griji, ulterior Revolut a spus că nu are protecție, când a fost în mod clar victima unei fraude cu cardul de debit. Mai ales că Revolut a fost anunțat în timp ce frauda avea loc.

Jurnalistul MoneyWeek a luat legătura cu Revolut, în Marea Britanie. Un reprezentant Revolut a comunicat: „Experiența ei [clientei] a scăzut cu mult sub standardele noastre ridicate de asistență pentru clienți și ne pare rău pentru suferința pe care i-a cauzat-o”, a spus el. „Am rambursat integral fondurile ei furate, ca un gest de bunăvoință.”

De asemenea, a avut de spus: „ Infractorii folosesc tehnici din ce în ce mai sofisticate pentru a vă fura detaliile și banii . Dacă primiți un mesaj SMS de la orice persoană sau companie, fiți în gardă, mai ales dacă mesajul vă solicită detaliile sau include un link sau un număr. Nu împărtășiți nimănui coduri de autorizare sau parole, chiar dacă pretind că sunt de la Revolut.”

Revolut a mai adăugat: „Dacă credeți că este posibil ca detaliile cardului dvs. să fi fost compromise, înghețați cardurile Revolut imediat în aplicație atingând „înghețați” pe fiecare dintre cardurile dvs. și raportați imediat frauda la Revolut, contactând un agent de asistență pentru clienți prin intermediul chat-ului din aplicație.” Totuși, exact asta a făcut clienta irlandeză!

Revolut sfidează băncile tradiționale și își lansează propriul card de credit: „Fără comisioane”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version