in

Scenariul unui Brexit dur: Marea Britanie intră în stare de urgență. „Retragerea fără acord este absolut catastrofală”



Marea Britanie va intra în stare de urgență, dacă va părăsi UE fără un acord, a declarat fostul procuror general Dominic Grieve, susținator al taberei pro-UE din Partidul Conservator.

Potrivit Sky News, Grieve a declarat că o ieşire a Marii Britanii din UE fără un acord ar fi „absolut catastrofală”.

Acesta susține că unii dintre colegii săi consevatori îşi doresc ca Regatul Unit să iasă din UE fără un acord și a insistat că nu vrea să sperie pe nimeni, dar impactul unei astfel de soluţii va fi incomensurabil.

„Trebuie să fim realişti. Vom intra în stare de urgenţă. Serviciile de bază ar putea să nu fie disponibile. Va fi imposibil, de exemplu, să zburăm la Roma, pentru că dreptul de a survola spaţiul aerian al altor state UE este reglementat de legislaţia UE. Nu vom mai avea medicamente, pentru că Marea Britanie nu va mai face parte din Agenţia Europeană a Medicamentului. Iar alimentele din UE vor fi aduse cu dificultate în ţară, pentru că vor exista o serie de controale la graniţă, care vor întârzia mult livrările”, a explicat Grieve.

În luna iunie, publicația The Sunday Times a prezentat trei scenarii posibile – în eventualitatea unui Brexit fără acord – blând, grav şi un adevărat „Armageddon”.

O sursă a declarat pentru The Sunday Times: „În cel de-al doilea scenariu care nici măcar nu este cel mai rău, portul Dover se va prăbuși in prima zi”.

Supermarketurile din Cornwall și Scoția vor rămâne fără mâncare în câteva zile, iar spitalele vor epuiza stocul de medicamente în decurs de două săptămâni”.

Sursa a adăugat că RAF ar trebui să fie folosit pentru a transporta medicamente de urgență în colțurile îndepărtate ale Regatului Unit și a avertizat că țara va epuiza rapid și stocurile de combustibil.

Varianta cea mai pesimistă prezintă o imagine apocaliptică a Marii Britanii care va fi lovită de o penurie de hrană, combustibil şi medicamente, care se va instala la câteva săptămâni după retragerea Regatului Unit din UE, dacă cele două părţi nu încheie un acord.

Comisia Europeană a adoptat o comunicare în care le solicită ţărilor membre ale Uniunii Europene să-şi intensifice pregătirile pentru toate rezultatele retragerii Regatului Unit din blocul comunitar, inclusiv în cazul unui hard Brexit, afirmând că repercusiunile asupra cetăţenilor, companiilor şi administraţiilor publice atât din UE, cât şi britanice sunt inerente şi diverse.

„Întrucât tot nu este încă sigur că la data menţionată (30 martie 2019, n.r.) va exista un acord de retragere ratificat sau ce va conţine acesta, se fac pregătiri care sunt menite să încerce să se asigure că instituţiile UE, statele membre şi entităţile din sectorul privat sunt pregătite pentru retragerea Regatului Unit. Şi, în orice caz, chiar dacă se ajunge la un acord, Regatul Unit nu va mai fi un stat membru după retragere şi, prin urmare, nu va mai beneficia de aceleaşi avantaje ca un stat membru. Prin urmare, pregătirea pentru momentul în care Regatul Unit va deveni o ţară terţă are o importanţă deosebită, chiar şi în cazul ajungerii la un acord între UE şi Regatul Unit”, arată executivul comunitar.

Britanicii, speriați de APOCALIPSA BREXIT! Marea Britanie rămâne fără alimente și medicamente în câteva zile

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie sub caniculă. Pompierii cer interzicerea grătarelor

Nigel Farage: „UE vrea să atragă Marea Britanie într-o criză și nu avem cum să ne opunem”