in

Șeful MI6 avertizează Rusia: „Nu ne subestimați hotărârea”

Șeful Serviciului britanic de informații externe (MI6), Alex Younger, a avertizat Rusia să nu subestimeze hotărârea Marii Britanii de a denunța comportamente de stat ostile, potrivit France Presse.

Într-un discurs rostit la Universitatea St. Andrews, din Edinburgh, el a cerut „Rusiei sau oricărui alt stat care intenționează să pervertească modul nostru de viață să nu ne subestimeze hotărârea și mijloacele sau pe cele ale aliaților noștri”.

În același discurs, șeful MI6 a trimis un avertisment „adversarilor care se consideră într-o stare de confruntare perpetuă” cu Marea Britanie.

Alex Younger, supranumit „C”, a amintit în acest context reacția fermă a Londrei și a aliaților săi după otrăvirea cu agent neurotoxic de tip militar în martie la Salisbury (sud-vestul Angliei) a fostului spion dublu rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia, un atac atribuit Rusiei de către Londra.

Acest caz a provocat o criză diplomatică majoră, care a condus la un val istoric de expulzări de diplomați de ambele părți și la noi sancțiuni economice împotriva Rusiei.

Alex Younger (55 de ani) a evocat de asemenea evoluția agențiilor de informații spre o „a patra generație de spionaj”, combinând „competențele umane tradiționale cu inovarea accelerată” în fața amenințărilor în creștere, care exploatează o delimitare ambiguă între lumea fizică și cea virtuală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vești bune de la UE. Brexitul poate fi evitat. Ce trebuie să se întâmple pentru asta

Irlanda. Bărbat de 60 de ani, acuzat de uciderea unui cetățean român în Limerick