in

Afacerea unui român a cucerit clienții britanici: Premiul „cea mai bună pizzerie” pentru al doilea an consecutiv

Un antreprenor român, Sergiu Teacu, originar din Roznov, județul Neamț, a reușit să cucerească inimile britanicilor cu pizzeria sa, “Taste of Italy”, care a fost desemnată cea mai bună pizzerie independentă din Marea Britanie pentru al doilea an consecutiv, conform PAPA INDUSTRY AWARDS.

Sergiu Teacu, în vârstă de 31 de ani, a părăsit România în 2012 și a început o călătorie plină de provocări. Inițial, a lucrat în Italia, începând de la spălător de vase și evoluând până la a deveni bucătar. În 2016, alături de soția sa italiancă, s-a mutat în Marea Britanie, unde amândoi au început să lucreze în construcții.
Cristina, românca aleasă „Persoana Anului” în Hertford: povestea emoționantă a celei mai iubite șoferițe

Sergiu a simțit nevoia de a aduce ceva autentic și specific italian în Marea Britanie. Ideea unui restaurant a devenit realitate în 2020, atunci când a deschis pizzeria “Taste of Italy” în orașul Chelmsford – Essex. Cu toate că debutul a fost marcat de dificultăți, inclusiv închiderea temporară din cauza pandemiei, afacerea a rezistat și a prosperat.

Pizzeria “Taste of Italy” a reușit să se impună prin autenticitatea rețetelor italiene, importând 90% din ingrediente direct din Italia, inclusiv făină, măsline, salamuri, condimente, uleiuri și vinuri. Pe panoul principal al pizzeriei, cu mândrie stă scris “PIATRA-NEAMȚ-ROZNOV”, evidențiind rădăcinile românești ale proprietarului, scrie publicația Ziar Piatra-Neamț.

Sergiu Teacu împărtășește: “Sunt mândru de unde sunt.” În ciuda provocărilor inițiale și a gusturilor diferite ale clienților locali, pizzeria a reușit să se impună prin oferirea unei experiențe autentice, respectând tradițiile italiene.

De-a lungul celor trei ani de funcționare, “Taste of Italy” a acumulat recenzii pozitive și a obținut locul 1 pe Tripadvisor din 300 de pizzerii/restaurante locale și locul 1 în topul regional din 3345 de restaurante/pizzerii. Succesul a fost recunoscut oficial de PAPA INDUSTRY AWARDS, care a acordat pizzeriei titlul de “cea mai bună pizzerie independentă din UK” în 2022 și 2023.

Sergiu Teacu subliniază echipa tânără și diversă care stă la baza succesului pizzeriei, unde se regăsesc români, italieni și britanici. Cu 11 angajați în prezent, inclusiv bucătari, ospătari și șoferi pentru livrări, “Taste of Italy” continuă să atragă atenția prin calitatea mâncărurilor, curățenie exemplară și servicii impecabile.

Cu planuri de expansiune în viitor, Sergiu Teacu demonstrează că visurile și munca susținută pot aduce succes în orice colț al lumii. Povestea sa ilustrează nu doar o reușită personală, ci și modul în care autenticitatea și pasiunea pot cuceri palatul exigent al unei piețe culinare atât de competitive precum cea britanică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.8]

Alocația pentru copii în Marea Britanie crește

Alocația pentru copii în Marea Britanie va crește cu 83,43 lire sterline

Limba română, a doua cea mai vorbită limbă străină în Marea Britanie. În multe cartiere din Londra este pe primul loc, după engleză