in

Sfidarea Brexitului! Diplomat britanic, nominalizat pentru funcția de COMISAR pentru Securitate în UE

Julian King, diplomatul nominalizat de Londra să preia poziţia de comisar european pentru Securitate, s-a angajat să servească “numai interesul general european” în cazul în care numirea sa este aprobată de Parlamentul European, informează agenţia de ştiri Reuters, citată de Mediafax.

King a fost nominalizat după ce predecesorul său, Jonathan Hill, a demisionat din funcţia de comisar european pentru Securitate, tocmai în urma referendumului din Marea Britanie care a dus la anunțarea Brexitului.

King a declarat că va respecta decizia populaţiei britanice, însă de asemenea va fi loial Uniunii Europene.Am susţinut cu tărie poziţia guvernului britanic în timpul campaniei privind referendumul din Marea Britanie,” a mai precizat King, potrivit Mediafax.

“Am fost întotdeauna mândru să fiu britanic şi mândru să fiu european şi nu văd nici o contradicţie între cele două. Dar, la data de 23 iunie, majoritatea e compatrioţilor mei au decis că doresc să părăsească UE. Trebuie să respectăm această decizie.”

Luând cuvântul în franceză, King a adăugat: “Pentru evitarea oricărui dubiu … voi îndeplini sarcinile mele cât pot de bine în sensul de a servi interesul general european, şi numai interesul general european”.

Nominalizat de David Cameron înainte de a demisiona din funcţia de premier, King aşteaptă aprobarea Parlamentului European pentru a prelua funcţia de comisar european pentru Securitate. În urma deciziei Marii Britanii de părăsi UE, King ar putea să fie ultimul comisar european nominalizat de Londra din istorie.

Brexit pe blat! Ministrul Davis: „Nu vor fi detalii cu privire la ieșirea din UE”

Ministrul de Interne britanic recunoaște: „Este posibil să fie nevoie de vize pentru UE”

Guvernul Theresa May nu mai consultă Parlamentul în legătură cu ieșirea din UE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grevă la metroul londonez. Vezi ce linii vor fi afectate

Ţările în care nu există libertate religioasă. Poţi fi condamnat la moarte dacă eşti ateu!