in

Tony Blair susține anularea Brexit-ului și înăsprirea normelor pentru imigrația din UEFostul premier laburist britanic, Tony Blair, a propus ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, dar în schimb să fie renegociate cu acesta din urmă normele privind imigrația.

Într-un raport întocmit de Institutul pentru Schimbare Globală, condus de Blair, se estimează că prin înăsprirea condițiilor privind accesul imigranților comunitari ar putea fi temperate îngrijorările britanicilor, imigrația masivă fiind unul din motivele principale care i-au determinat să voteze majoritar pentru părăsirea UE la referendumul de anul trecut.

„Va fi imposibil să schimbăm cursul Brexit dacă nu vor fi abordate îngrijorările care au condus la el”, apreciază fostul premier în studiului menționat.

Documentul prevede și înregistrarea imigranților la sosirea lor în Marea Britanie, astfel încât autoritățile să știe care dintre ei vin cu scopul de a căuta acolo un loc de muncă, o măsură despre care Blair spune că este deja aplicată în Belgia.

În plus, cetățenilor UE li s-ar permite să rămână în Marea Britanie numai dacă au primit o ofertă pentru un loc de muncă, în caz contrar nu vor avea acces la sistemul de asistență socială, nu vor avea dreptul să închirieze o locuință și nici să deschidă un cont bancar.

El mai propune ca la o eventuală nouă negociere cu UE să fie avansată posibilitatea opririi intrării imigranților comunitari în Marea Britanie atunci când se observă o presiune asupra serviciilor publice, lucru pe care însă l-a mai încercat, fără succes, fostul premier conservator David Cameron, înainte să convoace referendumul privind Brexitul.

Propunerile au stârnit deja numeroase critici, atât din partea adversarilor cât și a susținătorilor Brexit. Mai mulți politicieni conservatori au ținut să amintească faptul că cel care a deschis calea imigrației masive, prin refuzul său de a impune restricții mai severe pentru est-europeni, a fost chiar Tony Blair pe vremea când acesta conducea guvernul.

Tony Blair, fostul prim ministru al Regatului Unit: „Am misiunea să îi conving pe britanici să se răzgândească cu privire la Brexit”

Fundația lui Tony Blair, sub investigație. Ar fi protejat propriile interese ale fostului premier, inclusiv în România

Victor Ponta dezvăluie detalii despre scandalul Tony Blair: „situaţia așa cum a fost în realitate!”

Un fost prim ministru britanic are soluția pentru stoparea Brexit-ului. Ce ar trebui să facă liderii UE și cei ai Regatului Unit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Români blocați pe aeroportul din Birmingham. Blue Air a anulat cursa spre București

Parlamentul britanic a făcut primul pas pentru ieșirea din UE. Guvernul May primește puteri sporite