in

Turiştii europeni care vor vizita Marea Britanie vor avea nevoie de pașaport și viză, planul lui Boris Johnson

Premierul Boris Johnson a anunţat luni un plan care prevede introducerea unei vize electronice, după modelul celei americane.

În practică, înainte de a pleca la Londra, persoana interesată va trebui să solicite o autorizație online și va fi necesar să o facă cu cel puțin trei zile înainte de călătorie (aşadar, adio weekend-urilor decise în ultimul moment, însă schimbarea va crea probleme mari și în cazul călătoriilor de afaceri), potrivit Rador.

Cărțile de identitate nu vor mai fi valabile iar turiştii vor trebui să prezinte la control pașapoarte (se pare că ministrul de interne Priti Patel este destul de pornit împotriva cărților de identitate italiene și grecești, despre care spune că ar fi ușor de falsificat).

Autoritățile britanice vor putea refuza intrarea în ţară persoanelor care au antecedente penale și toate sosirile și plecările turiștilor vor fi monitorizate pentru a se evita ca vizitatorii să rămână peste cele trei luni permise (cei care vor să stea mai mult timp vor avea nevoie de viza de lucru).

Evident, toate aceste măsuri vor intra în vigoare numai în cazul în care conservatorii vor câștiga alegerile de săptămâna viitoare: în acest caz, Brexit va avea loc pe 31 ianuarie iar guvernul își va pune în aplicare planul.

În cazul înfrângerii lui Johnson, toate aceste măsuri vor reveni în discuție.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Klaus Iohannis a venit la Londra la reuniunea NATO, nu au fost anunțate întâlniri cu comunitatea românească

Migrația netă, la cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani. Cetățenii europeni nu mai vin în Marea Britanie pentru muncă