in

Zeci de mii de români nu vor avea dreptul de a rămâne în Regatul Unit după Brexit

Din cele peste 280.000 de aplicații ale românilor din Regatul Unit pentru rămânerea în această țară după Brexit, doar 39% au primit permis de ședere permanent (settled status), cel mai mic procent dintre țările Uniunii Europene.

Ministerul de Interne britanic arată că 280.610 români au aplicat pentru noile forme de rezidență în Marea Britanie, 95% dintre cereri fiind depuse în Anglia.

Până la data de 30 septembrie 2019, 224.030 au primit una dintre formele puse la dispoziție de autoritățile britanice, ceea ce înseamnă că 56,580 de români nu au primit dreptul de a continua să locuiască și să lucreze pe teritoriul britanic după ieșirea țării din UE.

Peste 1,8 milioane de persoane au aplicat pentru drept de ședere în Regatul Unit după ieșirea din Uniunea Europeană, în perioada 28 august 2018-30 septembrie 2019, conform documentului publicat pe site-ul Ministerului de Interne britanic, citat de ProTV.

Dintre cele 1,8 milioane de cereri, 92% au fost făcute în Anglia, 5% în Scoția, 2% în Țara Galilor și 2% în Irlanda de Nord.

Cele mai multe cereri au fost depuse de polonezi, români și italieni, în fiecare dintre țările din Regatul Unit.


Dintre cererile depuse, aproximativ 1,5 milioane au fost acceptate până la data de 30 septembrie, 61% dintre acestea fiind pentru permis de ședere permanent și 38% pentru permis de ședere temporar.

Cetățenii care se vor muta în Marea Britanie până la finalul anului 2020 vor putea să ceară un permis de ședere temporară, care le garantează șederea până la împlinirea celor cinci ani necesari obținerii permisului permanent. Noile reguli se aplică tuturor cetățenilor din Uniunea Europeană și Elveția, precum și rudelor acestora.

În total, în Marea Britanie trăiesc, cu forme legale, aproximativ 392.000 de români, conform informațiilor publicate la finalul anului 2018 de Biroul Național de Statistică din Marea Britanie.

Peste 900.000 de europeni au aplicat pentru „Settled Status” în Marea Britanie. Românii din UK, pe locul doi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român bătut cu bestialitate în Anglia a murit după o săptămână de comă

Un bărbat eliberat în baza recursului compensatoriu și-a ucis iubita. Legea ar urma să fie abrogată