in

UE nu este impresionată de oferta britanică. „Uniunea decide dacă va fi o perioadă de tranziție, nu Marea Britanie”



A început cea de-a patra rundă de negocieri pentru Brexit. Ministrul pentru Brexit, David Davis și negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, s-au întâlnit pentru a discuta pe proiectul de lege britanic de ieșire din Uniunea Europeană și cererea Marii Britanii a unei perioade de tranziție, după discursul premierului Theresa May de la Florența, de săptămâna trecută.

Potrivit The Independent, discursul primului ministru britanic nu a deblocat negocierile. Negociatorul șef al UE, Michael Bariner, a declarat că oferta de 20 de miliarde de euro făcută de May nu înseamnă că Regatului Unit i se va acorda o perioadă de tranziție sau că negocierile pot trece la relația comercială dintre cele două structuri.

„Este mai necesar ca oricând să creăm încrederea pe care trebuie să ne sprijinim și să ne bazăm în relația noastră viitoare”, a spus Barnier care a adăugat că este de datoria Britaniei să ofere claritate înainte să plece.

Ministrul britanic David Davis a insistat că „nu ar trebui să existe scuze pentru a sta în calea” progresului negocierilor din această săptămână și că este “evident” că discuțiile privind soluția financiară trebuie luate în contextul discuțiilor asupra relației viitoare.

Însă, scrie The Independent, remarcile lui Barnier sunt de natură să dezamăgească Executivul britanic și să îi înfurie pe susținătorii Brexit din guvern care cred că discursul de la Florența a fost o ofertă generoasă către UE.

Boris Johnson, ministrul de Externe, a declarat în cursul unei vizitei efectuate în Republica Cehă că „mingea este în curtea UE”, după ce a promis că Regatul Unit va continua să plătească până cel puțin în anul 2020 și că va oferi drepturi cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie.

„Oferim multe lucruri cetățenilor europeni, o mare parte din bani și un angajament necondiționat pentru apărarea Europei. Sperăm să putem lărgi acest spectru și să continuăm negocierile ”, a spus Johnson la Praga.

El a plecat apoi în România și în Slovacia ca parte a „misiunii sale de a explica discursul de la Florența și ceea ce înseamnă determinarea noastră de a continua negocierile pentru Brexit”, în timp ce May a plasat un articol de opinie într-un ziar ceh, pentru a ocoli comisia europeană și pentru a culege argumentele direct din statele membre.

Cu toate acestea Barnier insistă că Bruxelles-ul are nevoie de „progrese suficiente” în ceea ce privește drepturile cetățenilor, soluționarea financiară și granița irlandeză, înainte de a discuta viitorul tratat.

„Nu vom amesteca discuțiile privind datoriile cu discuțiile privind angajamentele ulterioare. Nu vom amesteca aceste subiecte, care fac parte dintr-o retragere ordonată, pe o discuție despre viitoarea noastră relație”, a declarat oficialul european.

„UE trebuie să decidă dacă va exista o perioadă de tranziție și dacă este în interesul său. Orice tranziție trebuie să respecte cadrul de reglementare și financiar al pieței unic”, a afirmat el.

Reîncep negocierile între UE și Marea Britanie pentru Brexit. Barnier: „Există voință, dar timpul trece”

Brexit. A treia rundă de negocieri. UE: „Marea Britanie să renunțe la ambiguitate”. UK: „Vrem flexibilitate și imaginație”

Negocierile pentru Brexit încep cu stângul. UE nu acceptă propunerile Regatului Unit. „Un fiasco!”

Statul român îți ascultă părerea despre Brexit. Sugestiile românilor din UK, în mandatul de negociere

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson are vești bune: „Românii din UK nu trebuie să fie deloc îngrijorați”

Manelistul Dani Mocanu coordona o rețea de proxenetism în Marea Britanie și Irlanda