Menu
in

Variola maimuței este în Marea Britanie de ani de zile, spun oamenii de știință


Știri UK – Variola maimuței în Marea Britanie – Cazurile confirmate din Marea Britanie cresc la 78, iar experții spun că este posibil ca virusul să se fi răspândit nevăzut de ani de zile.

Variola maimuței în Marea Britanie

Creșterea bruscă a cazurilor de variola maimuței, care se găsește de obicei în vestul și centrul Africii, a fost înregistrată în cel puțin 20 de țări în ultima lună, cu peste 200 de cazuri confirmate și alte zeci în curs de investigare.

Cel mai mare număr de cazuri confirmate – 78 – se află în Marea Britanie, unde echipele de protecție a sănătății izolează persoanele pozitive și cei mai apropiați contacți ai lor și le oferă vaccinări împotriva variolei. O proporție substanțială de cazuri sunt în rândul bărbaților care fac sex cu bărbați (MSM), scrie the Guardian.

Un român stabilit în Marea Britanie a adus în Grecia primul caz de variola maimuţei.

Boala circula de ani de zile în UK

Pe măsură ce eforturile continuă pentru a limita focarul, oamenii de știință lucrează la modul în care boala a izbucnit în atât de multe țări într-un interval de timp atât de scurt. Mulți bănuiesc că variola maimuțelor a circulat la niveluri scăzute, nedetectată, în Marea Britanie sau Europa timp de câțiva ani, înainte de a ajunge la comunitatea MSM și a izbucnit.

Marea Britanie, unul din 12 tineri se identifică acum ca lesbiene, homosexuali sau bisexuali, numărul s-a dublat

Profesorul David Heymann, care conduce un grup de experți al Organizației Mondiale a Sănătății, a spus că este posibil ca virusul să fi pătruns în Regatul Unit în urmă cu doi sau trei ani și să se răspândească sub radar.

Între 2018 și 2019, patru cazuri confirmate de variola maimuțelor au ajuns în Marea Britanie, toți călători recent din Nigeria. Alte trei cazuri cu istoric de călătorie similar au sosit în 2021.

În timp ce primul caz oficial al Marii Britanii din 2022 a sosit din Nigeria pe 4 mai, virusul era deja în țară.

Variola maimuței în Londra, un copil la terapie intensivă. Cazurile s-au dublat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version