in

Un român stabilit în Marea Britanie a adus în Grecia primul caz de variola maimuţei.

Un român stabilit în Marea Britanie a adus în Grecia primul caz de variola maimuţei. Bărbatul de 29 de ani, venit în vacanţă pe insula Kefalonia, este primul caz suspect de infectare din ţară.

El este internat, în prezent, în izolare într-un spital din Atena. Infecţia virală, întâlnită mai des în Africa Centrală şi de Vest, se răspândeşte cu rapiditate în Europa şi America. Grecia este cea mai recentă ţară unde s-a raportat un caz suspect de infectare.

Variola maimuței în Londra, un copil la terapie intensivă. Cazurile s-au dublat

Un român stabilit în Marea Britanie a adus în Grecia primul caz de variola maimuţei.

Potrivit presei locale, este vorba de un român care trăieşte în Marea Britanie şi a venit, ca turist, pe insula Kefalonia, împreună cu prietena sa. După ce analizele iniţiale au detectat prezenţa virusului, el a fost transportat la Atena şi internat într-un salon special, în izolare deplină. Bărbatul se simte bine, dar are febră şi alte simptome uşoare.

Prietena sa a fost şi ea internată, preventiv, deşi nu prezintă simptome. O nouă analiză al cărei rezultat va fi anunţat astăzi urmează să confirme prezenţa virusului dar medicii greci subliniază că nu sunt motive de panică. Grecia ar fi a opta ţară de pe continent în care apare boala, dar infectări au fost raportate şi în Israel, Canada, Australia şi Statele Unite.

Variola maimuței: Îngrijorarea crește în Marea Britanie după ce numărul cazurilor s-a dublat

De pe 13 mai şi până ieri, peste 90 de cazuri au fost confirmate şi alte 30 sunt suspecte în 14 ţări. Majoritatea cazurilor au fost confirmate la persoane care s-au prezentat la clinicile pentru boli cu transmitere sexuală.

Cazul zero este al unui tânăr care s-a întors din Tenerife unde a participat la o petrecere.

Ce simptome apar după infectarea cu variola maimuței

Simptomele sunt febră însoţită de erupţii cutanate şi leziuni la nivelul gurii şi al ochilor. Medicii spun că pentru a lua virusul este nevoie de contact fizic apropiat şi prelungit cu un bolnav.

Situaţia cea mai îngrijorătoare este în Spania. 39 de cazuri au fost confirmate doar în Madrid, iar alte 40 sunt suspecte. Ministerul spaniol al Sănătăţii recomandă respectarea unui protocol strict. Izolare pentru bolnavi şi mască de protecţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

carte identitate diaspora

Ți-a expirat cartea de identitate și te afli în străinătate? Iată ce trebuie să faci

Variola maimuței este în Marea Britanie de ani de zile, spun oamenii de știință