Menu
in

Victorie pentru Londra: Permisele de conducere din Marea Britanie vor fi recunoscute în Europa automat, fără alte proceduri

Șoferii britanici nu vor mai avea nevoie de un permis internațional special pentru șoferi pentru a putea conduce în UE, a anunțat ministrul transporturilor, Grant Shapps.

Inițial, Bruxelles-ul a indicat că nu va mai recunoaște permisul de conducere din Marea Britanie ca un document valid după ce Marea Britanie a părăsit UE, dar guvernul de la Londra a stabilit un acord cu statele membre care le permite șoferilor să folosească documentele existente.

https://twitter.com/grantshapps/status/1344712385072918532

Grant Shapps a scris pe Twitter: „Știri bune pentru șoferii din Marea Britanie. Am obținut acum un acord cu toate cele 27 de state membre ale UE pentru a recunoaște permisele din Marea Britanie FĂRĂ necesitatea unui permis internațional de conducere (International Drivers Permit).”

Marea Britanie a ieșit definitiv din UE la 31 decembrie 2020. Conform noilor reguli, drepturile libertății de circulație încetează.

Cetățenii britanici pot călători în continuare în UE pentru muncă sau turism, dar cu reguli diferite. Pașapoartele trebuie să fie valabile mai mult de șase luni, vize sau permise pot fi necesare pentru sejururi lungi, animalele de companie au nevoie de un certificat de sănătate, iar șoferii au nevoie de documente suplimentare.

Dreptul automat de a locui și de a lucra în UE încetează, de asemenea, iar Marea Britanie nu va mai participa la programul de schimb de studenți Erasmus.

Transportatorii se confruntă cu noi reguli, iar șoferii de camioane care se îndreaptă spre continent trebuie să aibă un permis de acces Kent înainte de a intra în district.

Călătoria în Irlanda nu se schimbă, dar Protocolul Irlandei de Nord prevede că Irlanda de Nord rămâne pe piața unică a UE pentru mărfuri și va aplica regulile vamale ale UE în porturile sale, chiar dacă regiunea face parte din teritoriul vamal al Regatului Unit.

Guvernul a recunoscut că ar putea exista unele perturbări ca urmare a creșterii birocrației dintre Marea Britanie și UE, dar până acum au fost puține semne ale haosului prezis de unii.

Boris Johnson a declarat că Marea Britanie „a preluat controlul asupra banilor noștri, legilor și apelor noastre” după ce perioada de tranziție Brexit cu Uniunea Europeană a luat sfârșit în 31 decembrie la ora 23.00.

Johnson a declarat că decizia de a părăsi piața unică și uniunea vamală a pus capăt unui „experiment de 47 de ani” de aderare la UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version