in

Ziua în care Marea Britanie se desparte definitiv de Uniunea Europeană. Un român, primul șofer care a trecut în Franța: „Nu cred că viitorul va fi dificil”

Marea Britanie a început o nouă relație cu Uniunea Europeană, perioada de tranziție pentru Brexit încheindu-se pe 31 decembrie, la ora 23.00.

Premierul Boris Johnson a spus, în mesajul său de Anul Nou, că înfăptuirea Brexitului marchează „un nou început în istoria țării noastre”.

De câteva ore, Marea Britanie și UE fac afaceri în condițiile unui acord de liber schimb, încheiat în urmă cu o săptămână.

Sfârșitul perioadei de tranziție înseamnă, de asemenea, schimbări pe scară largă pentru britanici, în ceea ce privește imigrația, călătoriile în UE și multe altele.

Boris Johnson a mai declarat că Marea Britanie va fi „liberă să facă lucrurile diferit și, dacă este necesar, mai bine decât prietenii noștri din UE”, în ​​2021, scrie Sky News.

El a spus: „Acesta este un moment uimitor pentru această țară. Avem libertatea în mâinile noastre și depinde de noi să profităm la maximum de ea.”


Președintele francez Emmanuel Macron a spus, la rândul său, că Marea Britanie „rămâne vecinul nostru și, de asemenea, prietenul și aliatul nostru”.

Brexitul s-a ÎNFĂPTUIT. După patru ani de la votul popular, Boris Johnson a semnat despărțirea DEFINITIVĂ a Marii Britanii de Uniunea Europeană

În timp ce porturile din Marea Britanie se pregăteau pentru întârzieri, se pare că șoferii de camioane se pot aștepta la o abordare „relaxată” din partea HMRC, la început de an.

Însă cozile de camioane lungi de mile care erau preconizate acum mai bine de o săptămână nu au existat în această dimineață, deoarece companiile au încercat să evite traversarea Canalului Mânecii, iar oficialii vamali au adoptat o abordare „flexibilă”.

Spania și Marea Britanie au ajuns la un acord preliminar pentru a menține frontiera terestră a Gibraltarului deschisă, iar ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că există un acord prin care șoferii britanici nu au nevoie de un permis internațional de conducere.

„Am obținut acum un acord cu toate cele 27 de state membre ale UE pentru a recunoaște licențele din Marea Britanie FĂRĂ necesitatea unui permis internațional de conducere”, a declarat Shapps.

La granița cu Franța, de la Calais, primul camion care a făcut formalitățile vamale după Brexit a fost al unui român.

La câteva clipe după ce Marea Britanie a părăsit definitiv Uniunea Europeană, camionul condus de Toma Moise s-a prezentat la controlul vamal de la Calais.

Actele au fost scanate, iar transportul a fost aprobat în câteva secunde. Șoferul a spus: „Nu cred că viitorul va fi dificil”.

Potrivit Reuters, fluxurile de marfă prin terminalul Calais al Eurotunnel s-au desfășurat fără probleme la primele ore ale Anului Nou.

Yann Leriche, director executiv al Getlink, care operează  Eurotunnel, a declarat că ar putea fi necesare modificări ale procedurilor vamale, dar că nu va fi haos în săptămânile următoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Marea Britanie, numărul morților zilnice din cauza COVID rămâne aproape de 1.000. Autoritățile cer respectarea restricțiilor în noaptea de Anul Nou

Crimă în Essex, în noaptea de Anul Nou. Poliția a făcut arestări