Menu
in

Zelensky face o vizită surpriză în Marea Britanie, întâlniri cu Sunak și Regele Charles

Zelenski în vizită surpriză la Londra – Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat miercuri în Marea Britanie, într-o vizită surpriză la Londra, într-un moment în care Kievul cere Occidentului să trimită mai multe arme și sprijin militar pentru a contracara avansurile Rusiei.

Noul comandant al armatei britanice: „Ne pregătim să luptăm din nou în Europa”

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, l-a salutat pe Zelensky pe aeroportul Stansted, după ce a aterizat la bordul unui avion de transport C-17 al Forțelor Aeriene Regale din Regatul Unit. Sunak a postat pe Twitter o poză cu perechea îmbrățișată pe pistă. „Bine ați venit în Marea Britanie, președinte @ZelenskyyUa”, este mesajul, la care se adaugă hashtag-ul #SlavaUcraini.

Zelensky a călătorit la Downing Street cu Sunak și se va adresa ulterior Parlamentului, au declarat oficiali britanici. El urmează să se întâlnească, de asemenea, cu regele Charles al Marii Britanii, a spus Palatul Buckingham, precum și cu trupele ucrainene antrenate de forțele britanice, scrie CNN.

Zelenski în vizită surpriză la Londra

Vizita președintelui la Londra este a doua sa în afara țării sale de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an, după vizita sa la Washington DC în decembrie.

Călătoria are loc în timp ce Zelensky a căutat cu disperare ajutor militar de la aliații occidentali, în timp ce oficialii ucraineni avertizează că Moscova se pregătește pentru o ofensivă de primăvară.

Marea Britanie a anunțat miercuri că va trimite mai multe echipamente militare la Kiev pentru a ajuta la contracararea unei posibile ofensive de primăvară a Rusiei. Sunak a spus că Regatul Unit va extinde pregătirea pentru piloții de luptă și marinarii ucraineni, promițând totodată o investiție pe termen lung în armata Ucrainei.

Marea Britanie antrenează piloții ucraineni

Marea Britanie va începe antrenarea piloților ucraineni pe avioane de luptă standard NATO, în ceea ce CNN înțelege că ar fi primul program oficial de pregătire pentru piloții ucraineni pe avioane de luptă occidentale. Cu toate acestea, nu s-a menționat nicio mențiune despre furnizarea către Ucraina a avioanelor de luptă occidentale pe care Zelensky le-a cerut.

Volodimir Zelenski promite Marii Britanii că va „lupta până la capăt”. Discurs memorabil în Camera Comunelor

Sunak: „Dovadă a prieteniei”

Zelenski în vizită surpriză la Londra – Potrivit declarației de la Downing Street, Regatul Unit va anunța miercuri sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

Sunak a spus: „Vizita președintelui Zelensky în Marea Britanie este o dovadă a curajului, determinării și luptei țării sale și o dovadă a prieteniei de neîntrerupt dintre cele două țări.

Din 2014, Regatul Unit a oferit o pregătire vitală forțelor ucrainene, permițându-le să-și apere țara, să-și protejeze suveranitatea și să lupte pentru teritoriul lor.

„Sunt mândru că astăzi vom extinde această pregătire de la soldați la soldați la marini și piloți de avioane de luptă, asigurându-ne că Ucraina are o armată capabilă să-și apere interesele până în viitor.”

Haina președintelui Zelenski, vândută la licitație la Londra cu 90.000 de lire sterline

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]
Exit mobile version