in

Volodimir Zelenski promite Marii Britanii că va „lupta până la capăt”. Discurs memorabil în Camera Comunelor

Volodimir Zelenski promite Marii Britanii că va „lupta până la capăt”. Discurs memorabil în Camera Comunelor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va „lupta până la capăt”, în timp ce a cerut mai mult ajutor din partea Regatului Unit, într-un discurs istoric adresat Camerei Comunelor.

El l-a parafrazat pe premierul Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial spunând: „Nu ne vom da bătuți și nu vom pierde, ne vom lupta până la capăt, pe mare, în aer… vom continua să luptăm pentru pământul nostru… Ne vom lupta în păduri, pe câmpuri, pe țărmuri, pe străzi”.

Este prima dată când un lider străin se adresează direct parlamentarilor în Camera Comunelor.

El a făcut apel pentru mai multă asistență militară și noi sancțiuni, spunând: „Căutăm ajutorul dumneavoastră, ajutorul statelor occidentale. Suntem recunoscători pentru acest ajutor și vă sunt recunoscător, Boris.”

„Vă rugăm să creșteți presiunea sancțiunilor împotriva acestei țări (Rusia) și vă rugăm să recunoașteți această țară ca o țară teroristă”, a spus Zelenski, potrivit Sky News.

„Vă rugăm să vă asigurați că cerul nostru ucrainean este în siguranță. Vă rugăm să vă asigurați că faceți ceea ce trebuie făcut și ceea ce este stipulat de măreția țării dumneavoastră.”

„Glorie Ucrainei și glorie Regatului Unit”.

Zelenski a oferit o cronologie emoționantă a evenimentelor invaziei ruse, spunând parlamentarilor ce s-a întâmplat în fiecare dintre cele 13 zile de război, până acum.

Kremlinul, amenințare fără precedent pentru Marea Britanie: „Rusia va lua măsuri, vor fi represalii”

El a spus că peste 50 de copii au fost uciși, adăugând: „Aceștia sunt copiii care ar fi putut trăi, dar acești oameni ni i-au luat.”

„Ucraina nu a căutat să aibă acest război. Ucraina nu a căutat să devină mare, dar am devenit mari în zilele acestui război.”

„Suntem țara care salvează oameni în ciuda faptului că trebuie să lupte cu una dintre cele mai mari armate din lume. Trebuie să luptăm cu elicoptere, cu rachete”.

Președintele, care a apărut în direct prin link video, a primit ovații lungi din partea parlamentarilor, atât înainte, cât și după discursul său.

Imediat după aceea, premierul a promis că va folosi „toate metodele – diplomatice, umanitare și economice – până când Vladimir Putin nu va reuși în această aventură dezastruoasă și Ucraina va fi din nou liberă”.

Johnson a adăugat: „Niciodată până acum, în toate secolele noastre de democrație parlamentară, Camera nu a ascultat un astfel de discurs”.

Discursul lui Volodimir Zelenski a venit în momentul în care noi „coridoare umanitare” au fost deschise marți, oamenii părăsind orașul puternic afectat Sumy, din nord, și orașul Irpin, lângă Kiev, au declarat oficialii ucraineni.

Președintele Camerei Comunelor Sir Lindsay Hoyle, care a aprobat cererea lui Zelenski de a discuta cu parlamentarii, a numit-o un „discurs istoric”.

Săptămâna trecută, el a ținut un discurs emoționant deputaților europeni la Parlamentul European, în timp ce a cerut Europei să-și demonstreze sprijinul pentru Ucraina, permițându-i să adere la UE.


…Volodimir Zelenski promite Marii Britanii că va „lupta până la capăt”. Discurs memorabil în Camera Comunelor…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]

Marea Britanie interzice PETROLUL RUSESC. Cozi „de panică” la stațiile de carburanți din Regatul Unit

Marea Britanie interzice PETROLUL RUSESC. Cozi „de panică” la stațiile de carburanți din Regatul Unit

România revine la normal. Toate restricțiile sunt eliminate, starea de alertă încetează

România revine la normal. Toate restricțiile sunt eliminate, starea de alertă încetează