Menu
in

30 de țări ar putea fi pe lista verde a Marii Britanii de la 17 mai. Ce se întâmplă cu România

Aproximativ 30 de țări pot fi incluse în lista „verde” a destinațiilor de călătorie din Marea Britanie, în această vară, de la 17 mai.

Se pare că miniștrii au fost stimulați de lipsa unui al treilea val de cazuri după relaxarea lockdown-ului începând cu 12 aprilie și acum se gândesc să deschidă mai multe domenii ale economiei, scrie Metro.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului a spus: „Nu există nimic care să sugereze că trebuie să schimbăm datele”.

În ceea ce privește persoanele care se întorc din țările de pe lista verde, acestea nu vor trebui să se autoizoleze, dar vor trebui să facă teste Covid după sosire.

Downing Street a subliniat că nu vor fi luate decizii până luna viitoare, dar parlamentarii au solicitat ca lista să fie dezvăluită până la 1 mai.

Expertul în călătorii Paul Charles, se așteaptă ca 30 de țări să fie pe listă – inclusiv Israel, Islanda și unele insule din Caraibe, arată Metro.

O mare parte din Europa este probabil să fie inclusă pe lista galbenă, potrivit lui Charles. Dar persoanele dornice de o vacanță ar putea să ia în considerare destinații precum Sri Lanka, Maroc și Jamaica, unde cazurile sunt scăzute.

Experții urmăresc îndeaproape situația din Portugalia, despre care se crede că este singura țară europeană cu șanse să intre pe lista verde, din cauza ratelor scăzute de infecție. Vor fi luați în considerare și alți factori, inclusiv procentul populației care a fost vaccinată și riscul de infectare cu noi variante.

Anglia: 200 de lire sterline amendă pentru cei care vor să plece în vacanță

Potrivit agenției PC, zona roșie va include probabil Africa de Sud, Mexic și Canada. Persoanele care vin în Marea Britanie din aceste țări vor trebui să intre în carantină la hotel, timp de 10 zile, pe cheltuiala lor. Charles a mai spus: „Țările care vor fi probabil verzi ar putea fi Israel, Barbados, Maroc, Maldive, Seychelles, Grenada, St Lucia, Antigua și teritoriile britanice din Bermuda, Turks și Caicos, Insulele Falkland, Sfânta Elena și o multe altele.

„Ca atare, este foarte probabil ca 20-30 de țări să poată fi incluse pe lista verde la început”, a mai spus expertul.

El a precizat că Statele Unite vor intra pe lista verde „înainte de sărbătoarea Zilei Independenței, din 4 iulie”.

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a semnalat la începutul acestei săptămâni că insulele unei țări pot fi tratate independent, deoarece ratele Covid pot fi mult mai mici în rândul comunităților izolate.

Acest lucru ar putea pune Insulele Baleare din Spania și Zakynthos și Santinori din Grecia pe lista verde a destinațiile de vacanță, de la începutul verii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version