in

190 de cetățeni români din Marea Britanie, repatriați cu o cursă specială Tarom

Pe 1 iunie 2020 a fost organizat un nou zbor Londra-București, prin intermediul căruia 193 de persoane, dintre care 190 cetățeni români și trei cetățeni străini, au revenit în România, anunță Ambasada României la Londra.

Autorizarea zborului și organizarea cursei charter operate de compania aeriană TAROM sunt rezultatul cooperării dintre Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Afacerilor Interne, se arată pe pagina ambasadei.

Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane în situații speciale, medicale sau sociale, persoane cu mobilitate redusă, minori, studenți Erasmus, precum și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii.

Zborurile către și din România rămân suspendate până pe 16 iunie

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă TAROM, iar contravaloarea biletului a fost achitată integral de pasageri.

Reamintim că, în cadrul demersurilor de facilitare a revenirii în țară a cetățenilor români aflați în situația menționată mai sus, în data de 23 mai 2020 a fost organizat un zbor TAROM pe ruta Londra-București, prin intermediul căruia 138 de persoane au revenit în România.


De asemenea, menționăm că Ambasada României la Londra, prin intermediul Secției Consulare Londra, Consulatul General de la Manchester și Consulatul General de la Edinburgh au identificat, în colaborare cu voluntari și organizații non-profit din Marea Britanie, soluții de transport pe rute alternative (facilitând, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României de la Budapesta și Sofia tranzitul prin aceste state, către granița cu România) sau de asistență financiară și materială pentru 662 de cetățeni români care au solicitat sprijin in acest sens.

Aveţi zboruri programate cu Tarom pentru această vară? Acum puteţi reprograma călătoriile gratuit

foto: ambasada-romaniei.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Șapte angajați ai unei școli din Anglia, testați pozitiv în prima zi a reluării cursurilor

A fost extinsă perioada de pauză pentru plata creditului ipotecar în Marea Britanie. Scădere bruscă a prețurilor la locuințe