in

A murit fostul secretar de stat american Colin Powell, răpus de Covid

Fostul secretar de stat american Colin Powell a murit din cauza unor complicații cauzate de COVID.

Powell, primul secretar de stat american de culoare al cărui leadership în mai multe administrații republicane a contribuit la modelarea politicii externe americane în ultimii ani ai secolului XX și în primii ani ai secolului XXI, a murit din cauza unor complicații cauzate de COVID-19, a anunțat familia sa pe Facebook, potrivit CNN.

Colin Powell avea 84 de ani.

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat al SUA și președinte al Statului Major General, a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor provocate de COVID-19″, a scris familia lui Colin Powell pe Facebook.

Marea Britanie, un an de pandemie. Britanicii își plâng morții. Peste 126.000 de oameni au decedat din cauza COVID

„Am pierdut un soț, un tată, un bunic remarcabil și iubitor și un mare american”, a precizat familia, menționând că generalul era vaccinat cu schema completă.

Powell a fost un soldat profesionist și deschizător de drumuri, a cărui carieră l-a purtat de la serviciul de luptă în Vietnam până la a deveni primul consilier de securitate națională de culoare în timpul sfârșitului președinției lui Ronald Reagan și cel mai tânăr și primul președinte afro-american al Statului Major General sub președinția lui George H.W. Bush.

Pentru o vreme, a fost considerat unul dintre principalii candidați la funcția de prim președinte de culoare al Statelor Unite. Însă reputația sa avea să fie pătată pentru totdeauna atunci când, în calitate de prim secretar de stat al lui George W. Bush, a prezentat informații eronate în fața Națiunilor Unite pentru a susține războiul din Irak, lucru pe care avea să îl numească mai târziu o „pată” în dosarul său.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Comandant de navă român: „Fugiți la shopping! De Crăciun s-ar putea să vă întoarceți cu mâna goală”

O boala infecțioasă cu transmitere sexuală câștigă teren în Anglia. Simptomele pot fi „ireversibile”

O boala infecțioasă cu transmitere sexuală câștigă teren în Anglia. Simptomele pot fi „ireversibile”