Menu
in

Două fabrici de automobile din Marea Britanie și-au oprit activitatea

Ieșirea Marii Britanii din UE a fost amânată de pe 29 martie până cel puțin pe 12 aprilie, sau posibil mai târziu, stricând planurile unor fabrici auto care programaseră deja oprirea producției pentru a-și rezolva problemele legate de Brexit.

Astfel, fabrica Mini a BMW din Marea Britanie a oprit activitatea, luni, 1 aprilie, pentru o perioadă de o lună, iar uzina Vauxhall a Peugeot a încetat producția pentru două săptămâni.

Potrivit Reuters, măsurile erau programate de mai multe luni pentru a ajuta companiile să facă față problemelor provocate de ieșirea țării din Uniunea Europeană.

BMW fabrică peste 15% din cele 1,5 milioane de automobile produse în Marea Britanie. Compania și-a devansat vacanța de vară anuală în aprilie, pentru a „reduce la minimum riscul oricărei perturbări a aprovizionării cu componente, în eventualitatea unui Brexit fără acord”.

De asemenea, compania PSA care construiește modelele Astra sub marca Vauxhall pentru Marea Britanie și Opel pentru continent, la fabrica Ellesmere Port, a devansat pauza printr-o decizie luată la sfârșitul anului trecut, a explicat un purtător de cuvânt.

Oprirea activității este organizată din timp pentru a permite angajaților să își planifice vacanțele, iar furnizorilor să își ajusteze producția sau planurile de afaceri, a spus un purtător de cuvânt al BMW.

Fabrica Rolls-Royce a BMW din Goodwood va fi închisă, de asemenea, pentru două săptămâni, iar cele trei fabrici și uzina de motoare ale Jaguar Land Rover’s (JLR) și fabrica Swindon a Honda vor opri la rândul lor activitatea în această lună, pentru câteva zile, în cadrul planurilor pentru Brexit.

Din cauza Brexit, Nissan și-a anulat planurile de a construi un nou model de SUV la uzina Sunderland, iar Honda își va închide fabrica din Marea Britanie în 2021.

Un Brexit fără acord implică mai multe riscuri pentru producătorii de vehicule, cum ar fi întârzierea componentelor și vehiculelor în porturi, birocrație la vamă, necesitatea de a recertifica modelele și o majorare de până la 10% a tarifelor pentru vehicule.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version