Menu
in

Mesaj de la Bruxelles: „Nu abandonați visul de a renunța la Brexit”

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a insistat, marți, 16 aprilie, la Strasbourg, să nu se renunțe la visul renunțării la Brexit.

El a cerut clasei politice să nu cadă pradă tentației de a abandona negocierile de dragul unui Brexit pripit, transmite Reuters.

Declarația președintelui Consiliului European a fost făcută în contextual în care un lider european i-a avertizat pe „visătorii” care speră că Brexitul poate fi revocat.

„În acest moment, mai degrabă dificil din istoria noastră, avem nevoie de visători și de vise. Nu putem să abandonăm în fața fatalismului. Cel puțin eu nu voi renunța la visul despre o Europă unită și mai bună”, a fost mesajul transmis.



La summitul UE din 10 aprilie președintele francez Emmanuel Macron s-a pronunțat pentru acordarea unei perioade de numai câteva săptămâni Regatului Unit pentru a decide dacă dorește să iasă din blocul comunitar cu un acord negociat sau în mod dezordonat.

La reuniunea respectivă s-a ajuns la un compromis, Londra primind un răgaz de șase luni.

„Știu că, pe ambele maluri ale Canalului Mânecii, toată lumea, inclusiv eu, este epuizată de Brexit, ceea ce este complet de înțeles. Totuși, aceasta nu este o scuză pentru a spune ‘Să terminăm pentru totdeauna cu asta’, doar pentru că am obosit”, a comentat Tusk.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apreciat că data retragerii Regatului Unit din blocul comunitar depinde doar de Londra, adăugând că variantele sale de lucru nu sunt revocarea Brexit sau extinderea datei limită după 31 octombrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version