Menu
in

Pașaportul devine obligatoriu la intrarea în Regatul Unit

Pașaportul devine obligatoriu – începând de vineri – la intrarea în Regatul Unit, aceasta fiind una dintre consecințele Brexit.

Măsura anunțată schimbă puternic obiceiurile turiștilor și călătorilor de afaceri.

Turiștii și oamenii de afaceri europeni, inclusiv românii, nu mai pot, începând de vineri, să treacă vama în Regatul Unit doar cu cartea de identitate.

Această măsură este valabilă pentru toți europenii, inclusiv pentru minori, iar pașaportul este necesar să fie valabil pe toată perioada călătoriei pe teritoriul britanic.

Nu se mai intră cu buletinul în Marea Britanie de luna viitoare

Cât timp mai putem intra cu buletinul în Marea Britanie: începe numărătoarea inversă

Există, însă și trei excepții de la această regulă, și anume când călătorul deține un permis valid de muncă transfrontalier, este autorizat să primească îngrijiri de sănătate în Regatul Unit sau deține un permis familial printr-un program UE, prin care se duce la familia sa.

Numai în aceste trei cazuri, cartea de identitate este suficientă pentru trecerea frontierei în Regatul Unit.

În privința unor sejururi mai mari de șase luni, în funcție de motivul călătoriei, călătorii sunt obligați să ceară o viză autorităților britanice.

Formular online pentru verificarea obligației de călătorie

Guvernul Boris Johnson a postat pe site-ul oficial un formular online care permite verificarea acestei obligații unei călătorii.

Aceste reglementări urmează să se modifice în anii următori, prin implementarea unui sistem de autorizare electronică a călătoriei, până la sfârșitul lui 2024.


…Pașaportul devine obligatoriu la intrarea în Regatul Unit…

(Mircea MAER – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version