in ,

Guardiola și un gest mare

Pep Guardiola nu este unul dintre antrenorii comozi. Este agitat în timpul meciurilor, oferă uneori interviuri ciudate, în care reporterii nu mai știu de unde să-l apuce, și nu ezită să ia decizii dure în ceea ce privește selecția, indiferent de numele jucătorului. L-a expluzat pe portarul Joe Hart în vară, pe motiv că nu are știința jocului cu piciorul, iar recent l-a trimis pe banca de rezerve pe golgheterul Sergio Aguero, din cauza faptului că argentinianul scăzuse puțin nivelul evoluțiilor.

gordiola-2Foto: www.flickr.com

La începutul acestei săptămâni, însă, Guardiola a lăsat se i se vadă și latura sensibila, la finalul meciului cu Bournemouth, câștigat de echipa sa cu 2-0, când a mers la căpitanul gazdelor, Harry Arter, și l-a luat după umăr, nu înainte de a-i spune ceva la ureche. Camerele de luat vederi au surprins momentul, la fel și fotografii, iar jurnaliștii l-au descusut ulterior pe fotbalist cu privire la dialogul cu tehnicianul spaniol. „Mi-a transmis cele mai bune urări pentru mine și partenera mea în această săptămână, ceea ce reprezintă un gest incredibil”, a dezvăluit jucătorul lui Bournemouth. Ziariștii au realizat abia apoi despre ce este vorba: în urmă cu doi ani, Arter și soția sa Rachel au avut parte de o experiență traumatizantă, din cauza faptului că partenera jucătorului în vârstă de 27 de ani a pierdut o sarcină, iar fetița lor a murit cu puțin timp înainte de a se naște. Arter a fost dărâmat de veste, dar a reușit să se adune și să joace peste două zile contra lui Manchester United, contribuind la obținerea unei victorii de răsunet. De data aceasta, cei doi soți sunt din nou în pragul de a avea un copil, iar Pep a simțit nevoia sa-l încurajeze pe fotbalist.


Gestul lui Guardiola trădează, pe lângă firea sensibilă a antrenorului iberic, și meticulozitatea cu care acesta pregătește fiecare meci de fotbal, indiferent de numele adversarului. Pentru Pep, o întâlnire cu Bournemouth, o echipă modestă din Premier League, este la fel de importantă precum un duel cu liderul Chelsea. Spaniolul nu analizează numai aspectele tehnico-tactice ale echipei adverse, ci intră și în intimitatea lucrurilor, care excede spațiul de joc. Guardiola este interesat de fiecare jucător în parte, de slăbiciunile și atuurile sale, astfel încât să aibă o imagine cât mai cuprinzătoare despre potențialul formației pe care urmează să o întâlnească.

Este probabil și unul dintre motivele pentru care tehnicianul iberic a avut un succes imens atât la Barcelona, cât și la Bayern Munchen, fostele sale echipe. Aflat la primul său sezon în Anglia, Guardiola încearcă să replice succesul cât mai rapid și în Premier League, acolo unde echipa sa ocupă în prezent locul secund al clasamentului, la opt puncte în spatele lui Chelsea. Va reuși Pep să câștige titlul încă din prima sa campanie? În momentul de față, bet365, unul dintre giganții pariurilor sportive online, îi oferă lui Manchester City o cotă atractivă pentru a ieși campioană. Mai sunt 13 etape pană la finalul campaniei, astfel că orice se poate întâmpla, având în vedere că Premier League, spre deosebire de celelalte campionate de top ale Europei, oferă tot timpul o concurență acerbă la vârful ierarhiei. Indiferent dacă va fi sau nu campion cu City, Guardiola a arătat luni seară că este un campion în materie de omenie.
Atenție, șoferi! „ Congestion Charge ” se dublează din acest an pentru mașinile mai vechi. Vezi dacă vei plăti mai mult

Britanicii vor trebui să plătească pentru Brexit. Nota de plata va fi CONSISTENTĂ