in

Cât timp mai putem intra cu buletinul în Marea Britanie: începe numărătoarea inversă

Intrarea cu buletinul în Marea Britanie, cât timp mai este posibilă?

Cetățenii români pot călători în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord fără viză, în baza pașaportului sau a cărții de identitate aflate în curs de valabilitate, după cum urmează, potrivit Ambasadei României:

👉 Cetățenii europeni nerezidenți în UK până la 30 iunie 2021, mai pot călători în baza cărții de identitate valabile, fără a necesita pașaport, până la 30 septembrie 2021.
👉 Cetățenii europeni care au sosit în UK până la 31 decembrie 2020 și au obținut până la 30 iunie 2021 noul statut de rezident settled sau pre-settled, mai pot călători în UK, în baza cărții de identitate naționale valabile, până la 31 decembrie 2025.

Nu se va mai intra în Marea Britanie cu „buletinul”

⏰ Cetăţenii români au drept de şedere pentru o perioadă de până la trei luni pe teritoriul Marii Britanii, fără nicio condiţie sau formalitate, cu excepţia cerinţei de a poseda o carte de identitate valabilă sau un paşaport valabil.

BREXIT. Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?

Intrarea cu buletinul în Marea Britanie, cât timp mai este posibilă?

Dreptul de şedere poate fi exercitat pentru perioade mai mari de trei luni dacă cetăţenii Uniuni Europene se află într-una din situaţiile prevăzute în continuare:

👉 sunt angajaţi sau exercită o activitate independentă;
👉 sunt în căutarea unui loc de muncă;
👉 dețin resurse suficiente pentru ei şi pentru membrii familiilor lor, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială în timpul perioadei de şedere şi posedă o asigurare medicală cuprinzătoare;
👉 sunt înscrişi la o instituţie privată sau publică, acreditată sau finanţată de către autorităţile statului gazdă, cu scopul principal de a urma studii, inclusiv de formare profesională, şi asigură autorităţile competente, printr-o declaraţie sau altă procedură echivalentă, că posedă suficiente resurse pentru ei înşişi şi pentru membrii lor de familie, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială în timpul perioadei de şedere;
👉 sunt membri de familie care însoţesc sau se alătură unui cetăţean al Uniunii care îndeplineşte condiţiile menţionate anterior.

Alte informații, pe site-ul Ambasadei României la Londra.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 2.9]

Tristețe fără margini. Tânăr român de 26 de ani moare în Anglia, într-un accident cumplit: „Prieten drag, prea devreme către cer! Fără cuvinte…”

Tânăr român dispărut la Brighton, familia îl caută cu disperare